Fox, Beden Algısını Anlatıyor
GÜZELLİK

Fox, Beden Algısını Anlatıyor

Megan Fox, kendini nasıl gördüğü ile dünyanın onu nasıl gördüğü arasındaki karşıtlıktan bahsetti.

GÜNCELLEME TARİHİ: 13 Ekim 2021

Jennifer's Body yıldızı, erkek arkadaşı Machine Gun Kelly (Colson Baker) ile Hollywood kariyeri boyunca gizlediği içsel benliği ve genel olarak zihinsel sağlığı hakkında konuştuğu dürüst, geniş kapsamlı bir ortak röportaj verdi. Röportajda, kişinin kendi görünüşünde gördüğü kusurları takıntı haline getiren bir beden algısı olduğunu ortaya çıkardı.

"Birine bakıp 'Bu kişi çok güzel. Hayatları çok kolay olmalı' diye düşünebiliriz. Büyük olasılıkla kendileri hakkında böyle hissetmiyorlar" dedi. "Evet, beden dismorfisine sahibim. Bir sürü derin güvensizlikler yaşıyorum."

Vücut dismorfisinin onu özellikle nasıl etkilediği konusunda daha fazla ayrıntı vermese de, Transformers oyuncusu daha önce zihinsel mücadeleleri konusunda da samimiydi. 2019 Entertainment Tonight röportajında, Hollywood ve medya tarafından yıllarca cinselleştirilmenin ardından 2009'da Jennifer's Body'nin piyasaya sürülmesinin bir "kırılma noktasına" ulaştığını açıkladı.

"Sanırım hiçbir şey yapmak istemediğim gerçek bir psikolojik çöküntü yaşadım" dedi. "Görülmek istemedim, fotoğraf çekmek, dergi yapmak, kırmızı halıda yürümek zorunda kalmak istemedim, toplum içinde hiç görünmek istemedim çünkü korku ve inanç, ve alay edileceğim ya da birinin bana bağıracağı, insanların beni taşlayacağı, sadece dışarıda olduğum için beni vahşileştireceği konusunda mutlak kesinliklerim vardı… ve ondan sonra çok karanlık bir an yaşadım."

Fox, o zamana ilişkin duyguları üzerinde çalışmak ve diğer insanların onun hakkındaki algılarına verdiği tepkiyi kontrol altına almak için "manevi bir arayışa" gittiğini söyledi.

"Bu kurban olma hissini ortadan kaldırmak ve bunun bir ders olduğunu anlamak için çok çalıştım. Yani bir amacı vardı ve daha fazla acı çekmeme gerek yoktu. Beni çok şey haline getirdi. onsuz olabileceğimden daha ilginç bir insan" dedi. "Yani, daha önce zulme uğradığınızı hissettiğiniz bir şey için şükran duymanız için alan sağlıyor. Hayatımda üzerinde çok çalıştığım tek şey bu, kendimi özgür hissediyorum."

Ayrıca "ikizi" olarak adlandırdığı Machine Gun Kelly ile olan ilişkisinin, kendisinin "eksantrik veya garip" yanıyla daha rahat olmasına yardımcı olduğunu söyledi.

"Sanırım ya kendimi bu noktaya koydum ya da başkalarının beni koymasına izin verdim, bana pek uymayan, gerçekten uzun süredir kendi hayatımı yaşamadığım bu tuhaf kutuya girdim. Her zaman eksantrik ya da tuhaf olan ve kendi aileme ya da Hollywood'a ait olmayan ben," diye paylaştı Fox.