Çay Ağacı Yağı Neden En İyi Akne Tedavisidir?

Çay ağacı yağının cilde faydaları.

Giriş Tarihi: 23.11.2021 13:03

Simay Keskintepe

Aslında çay ağacının çayla hiçbir ilgisi yoktur. Melaleuca olarak da bilinen bu tropikal ağaç, Avustralya'nın sulak alanlarına özgüdür ve okaliptüs ile bir miktar yakınlığı vardır. Çay ağacı yağı, uzun yıllardır hastalıkların (cilt dahil) ve yaraların tedavisi için etkili bir ilaç olarak tıpta ve kozmetikte yaygın olarak kullanılmaktadır. Çay ağacı yağı bazlı kozmetikler için hangi ciltlerin uygun olduğunu ve evde kullanılıp kullanılamayacağınızı size anlatacağız.

Çay ağacı yağının cilde faydaları nelerdir?

Çay ağacı yaprakları, bakterilerin yayılmasını ve küçük çatlakları önleyerek bir anti-inflamatuar, antifungal ve antiviral ajan olarak çalışır. Çay ağacı yaprağı esansiyel yağı, epidermisin iyileşmesini ve onu destekleyen güçlü bir antioksidandır. Bugün, çay ağacı yağı kozmetikte yaygın bir içerik.

Çay ağacı yağı bazlı kozmetikler, siyah noktalara ve kızarıklıklara karşı etkili bir şekilde çalışır ve yağ bezlerinin çalışmasını normalleştirir, bu da yağlı ve karma ciltler için ideal olduğu anlamına gelir. Ayrıca çay ağacı yağı erken yaşlanma belirtilerinin ortaya çıkmasını engeller ve yaşlılık lekelerini giderir.

Çay ağacı yağı cilt bakımınızda nasıl kullanılır?

Herhangi bir uçucu yağ gibi, saf çay ağacı yağının direkt olarak cilde uygulanması tavsiye edilmez, çünkü hidrolipid tabakasının tahriş olmasına ve bozulmasına neden olabilir, soyulmaya ve kuruluğa yol açabilir ve ayrıca olası bir alerjik reaksiyona neden olabilir. Bununla birlikte, küçük miktarlarda, inflamatuar etkileti azaltmak için topikal olarak uygulanabilir. Birkaç damla doğal çay ağacı yağı, en sevdiğiniz nemlendirici veya zeytin, badem veya hindistancevizi yağı gibi diğer yağlarla karıştırılabilirsiniz.

Eudemonia, BASE yağı

BİZE ULAŞIN