Geçmişin Anısına
GÜZELLİK

Geçmişin Anısına

800 yıllık köklü geçmişini kutlayan Santa Maria Novella, yıldönümüne özel tasarladığı Firenze 1221 Edition serisi ile karşımızda.

GÜNCELLEME TARİHİ: 25 Aralık 2021

Dünyanın ilk eczanelerinden biri olan, parfüm ve bitkisel kültürün geçmişten günümüze mirasını taşıyan Officina Profumo Farmaceutica di Santa Maria Novella 800. yaşını kutluyor. 1221 yılında Floransa'da faaliyete başlayan markanın bahçelerinde yetiştirdiği şifalı otlar, o dönem topluma fayda sağlamak üzere merhem, krem ve bazı şifalı özleri oluşturmak üzere kullanılıyormuş. Dolayısıyla Santa Maria Novella DNA'sı, güzelliğin ve bakımın doğada saklı olduğu fikri üzerine kurulu.

Yıldönümü şerefine tasarlanan Firenze 1221 Edition adlı özel seri, markanın kurulduğu şehir olan Floransa ile yakından bağlantılı ve sıradışı bir hikayeye vurgu yapmak üzere tasarlanmış. Geçmişin anısını taşıyan bu yeni seri hem geleneğe dönüşü simgeliyor hem de daha çağdaş ihtiyaçları karşılıyor. Ünlü cam zanaatkarı Luigi Bormioli tarafından üretilen Acqua di Colonia şişeleri, parfümün en yalın halini ortaya çıkarmak üzere saten dokulu buzlu cam görüntüsünden şeffaf bir görüntüye geçiş yapıyor. 100 ml'lik şişe boyuna, rahatlıkla çantada taşınabilecek 50 ml'lik yeni bir versiyon eşlik ediyor. Göze çarpan değişikliklerden biri de Santa Maria Novella tarihinde ilk kez klasik şişenin yerini alan basınçlı sprey pompalar.

Tasarım aşamasında ayrıca markanın tarihi şekillerinin cam üzerine serigrafi baskı ile yeniden işlenmesiyle oluşturulan etikete geri dönüş yapılmış. Ve tıpkı etiket gibi ambalaj da Avrupa'nın tarihi kağıt fabrikalarından birinin ürettiği yeni ve doğa dostu bir kağıt ile tasarlanmış.