Lifting ile Mutluluk
GÜZELLİK

Lifting ile Mutluluk

Yüzde lifting etkisiyle gençleşme yaratan klinik uygulamalarında uzmanların favorileri neler?

GÜNCELLEME TARİHİ: 25 Aralık 2021

Pelin Hasçalık
Fotoğraflar Daniel Fliegauf

Ameliyatsız cilt gençleştirme ve sıkılaştırma işlemleri arasında konforu ve hızlı etkiyi öne çıkaranları inceliyoruz.

Endolift Lazer
Avşar Klinik kurucu ortağı Op. Dr. Dilek Avşar, ameliyatsız yüz germe ya da ameliyatsız yüz gençleştirme olarak nitelendirilen cihazlı bir lazer medikal estetik uygulama olan Endolift Lazer yönteminden bahsediyor: "Gıdı, çene hattı, ağız çevresi ve boyun bölgesinde, özellikle yaş alma veya kilo alıp verme ile oluşan sarkmaların toparlanmasında tavsiye ettiğimiz ve etkin sonuç aldığımız bir uygulama. Bunun yanı sıra üst göz kapağı düşüklüklerinde ve kaş kaldırma işlemlerinde de etkili. Ortalama 45 dakika süren Endolift Lazer uygulanmasında, lazer ışınları cildin alt katmanlarını uyararak kolajen tetiklenmesine de etki ediyor. Cilt ve yüzde lifting etkisi ile uygulandığı bölgeler sıkılaşıyor, elastikiyet artıyor, gözle görülür bir iyileşme sağlanıyor. Cerrahi ameliyatların aksine iyileşme süresine ihtiyaç yok. Ciltte iz ve tahribat yaratmadığı için uygulama sonrasında sosyal hayatınıza rahatlıkla devam edebiliyorsunuz. Endolift, spesifik cilt sorunlarına özel hazırlanan multivitamin uygulamaları ile eşleştirilerek yapıldığında uygulamanın etkisini artırabiliyor. Cildin durumuna bağlı olarak 6-12 defa işlem tekrarlanabiliyor.

Broad Band Light
Kaliteli Yaşam Kliniği Medikal Estetik Hekimi Dr. Yasemin Savaş, genç bir cildin keyfini çok daha uzun süre çıkarabileceğimiz, ciltteki tüm yaşlanma belirtilerini geri çevirebileceğimiz yeni nesil bir ışık terapisi olan Broad Band Light (BBL) tedavisini öneriyor: "BBL,ameliyatsız cilt gençleştirmede kullanılan ve geniş band ışık anlamına gelen, cilt gençleştirme ve genetik yenilenme için FDA onayı almış özel bir ışık kaynağı. Düzenli BBL uygulaması cildi yenileyip gençleştirirken, cilt yaşlanmasını doğal yolları uyararak geciktiriyor. Kolajen birikimi ve elastikiyet artışı sayesinde ince kırışıklıklarda, pigmentasyon düzensizliklerinde, lekelerde, damarsal kaynaklı kızarıklıklarda düzelme sağlıyor. Tedavide kullanılan cihaz, cildin üst tabakalarına ışık enerjisi gönderiyor. Bu ışık enerjisi cildin katmanlarını hafif biçimde ısıtıyor. Hedeflenen bölgelerdeki cilt katmanları tarafından kademe kademe emilen bu enerji, var olan hücrelerin kolajen üretimlerini tetikliyor ve cildi ilk uygulamadan daha sıkı bir görünüme kavuşturuyor. Leke, kırışıklık, rozasea, akne, kılcal damar çatlağı gibi cilt problemlerinden kurtulmak isteyen herkes bu tedaviyi yaptırabilir.

Ultracel Q+
Sculpture'ın kurucusu, karyopraktist Güray Akar, artık daha hızlı ve efektif uygulamaların hayatımıza girdiğini söylüyor ve Ultracel Q+ tekniğini anlatıyor: "Günümüz pandemi koşulları, insanların kapalı alanlarda kalma isteğini minimuma indirdi. Her gün gelişen teknoloji ise bizlere daha hızlı, daha efektif tedavi alternatifleri sunuyor. Şu anda dünyada bir benzeri olmayan Ultracel Q+ Linear Sistem, özel başlığı ve teknolojisi sayesinde sadece sekiz dakikada sekiz yaş gençleşmeye olanak sağlıyor.HIFU (yüksek yoğunluklu odaklanmış ultrason) ile facelift yapan uygulamalar genelde biraz acılı olmalarıyla biliniyorlar. Yeni nesil Ultracel Q+ ise hızlı ve etkin olmasının yanı sıra son derece acısız ve konforlu bir tedaviye olanak sağlıyor."

Sihirli Askı
Dr. Levent Türbedar'ın lifting uygulamalarındaki favorisi Sihirli Askı: "Ameliyatsız yüz germe uygulaması olan Sihirli Askı'yı, özel bir ameliyat ipliğini iğne yardımıyla cilt altı dokusuna yerleştirmek olarak özetleyebiliriz. Bu işlem, anestezik krem ya da lokal anestezi ile uygulanabileceği gibi, özel bir el tekniği ile anestezi kullanılmadan da yapılabilir.Tedavi süresi işlem bölgesine göre değişir ancak en fazla 60 dakika sürer. İplikler yerleştirildikten sonra hissedilmez ve çok ince olduklarından, cilt yüzeyine dışarıdan bakıldığında fark edilmez. Uygulamadan hemen sonra gözle görülür bir değişim olur ancak gerçek etki, giderek artan kolajen artışı ile 2-3 ay içinde daha sıkı bir cilt şeklinde ortaya çıkacaktır. Cilt altında herhangi bir alerjik reaksiyona yol açmayan bu özel ameliyat iplikleri 6-8 ay içinde yavaşça erir ve erirken etrafını uyararak kolajen üretimini tetikler. Oluşan bu doku, cildin kalitesini uzun vadeli olarak artırır ve cilt, uygulamanın üzerinden aylar geçmesine rağmen gençleşmeye devam eder."