Ispanaklı krep
MODA HABER

Ispanaklı krep

GÜNCELLEME TARİHİ: 6 Ocak 2011

Malzemeler:

►2 su bardagi un,
►2 su bardagi süt,
►2 Adet yumurta,
►1 çay kasigi tuz,
►1 çay bardagi siviyag,
►4-5 adet doğranmış soğan
►1,5 su bardağı Mantar
►600 gr. Haşlanmış Ispanak
►Yarım su bardağı rende Beyaz Peynir
►Yarım su bardağı rende Kaşar
►1 tutam kıyılmış fesleğen
►Zeytinyağı
►Tuz
►Karabiber

Hazırlanışı:

Süt, un,yumurtalar ve tuz iyice çırpın. Az yağlanmış tavaya bir kepçe sıvı karışım dökün. Her iki tarafını da eşit pişirin.Karışım bitene dek işlemi tekrarlayın.Soğanları zeytinyağda soteleyin.Mantarları ince doğrayın. Soğanla kavurun. Suyunu çekene dek pişirin. İçine haşlanmış ıspanakları ekleyip, çevirin. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Cam bir fırın tepsisini yağlayın. Bir kat pişirdiğiniz hamuru yerleştirin. Üstüne ıspanaklı karışımdan koyun. Rendelenmiş beyaz peynir, kaşar ve fesleğen yaprakları ekleyin. Üstüne tekrar hamur koyun.Malzeme bitene dek işlemi devam ettirin.Önceden 150 dereceye ısıtılmış fırında üzeri kızarana dek pişirin. Fırından çıkarın.Üzerine peynir serpin.Toz kırmızı biber serpin.Afiyet olsun.