GUCCI PROSPETTIVE 1: MILANO ANCORA
İtalyan tasarımcı Sabato De Sarno, Gucci'nin yeni kreatif direktörü olarak sergileyeceği ilk koleksiyonuyla Milano Moda Haftası'nı devralmaya hazırlanıyor. Beklentilerin oldukça yüksek olduğu defile 22 Eylül'de Milano'da gerçekleştirilecek. Gucci, Sabata De Sarno'nun yeni kreatif direktör olarak yapacağı ilk çıkışı öncesinde Prospettive 1: Milano Ancora başlıklı kitabı yayımlayarak De Sarno'nun modaevine olan bağlılığını adeta taçlandırdı.
Prospettive 1: Milano Ancora; müzik, edebiyat, sinema, moda ve tarih alanlarında verilen göz alıcı eserleri odağına alarak İtalyan moda tarihine bir övgü niteliğini taşıyor. Kitabın birinci bölümü Milano'nun kültürel mirasını inceleyerek 21. yüzyılın savaş sonrası yaşadığı evrimi belgelendiriyor.
Kitap, De Sarno'nun 2024 İlkbahar / Yaz koleksiyonuna eşlik edecek ve geçmiş il günümüzün moda ideallerine modern bir bakış açısı getiriyor. Ayrıca, Cristiano Rizzo, Martino Santori, Noura Tafeche ve Valerio Eliogabalo Torrisi'nin çalışmaları, 19-23 Eylül tarihleri arasında Via Fiori Chiari 5'te sergileniyor.
Gucci'nin Prospettive1: Milano Ancora fotoğraf kitabına göz atıyoruz.
Jamaica Mainini Castaldi Carmassi peverelli 85
Lucio Fontana Concetto spaziale, Attesa, 1964 Collezione privata © Fondazione Lucio Fontana, Milano, by Siae, 2023
TOMBOYS DON’T CRY, – WI-FI + DARK ROOM, stickers, 2020 © The Artist
Lucio Fontana nel suo studio5 - Taglio, Milano,1964
TOMBOYS DON’T CRY, January 1st, 2011. TBD’C Dyke Party - Medionauta, Milano, 2010-2011 © The Artis
TOMBOYS DON’T CRY, Humans Eyes Are Not Humans, 2020 © The Artist
TOMBOYS DON’T CRY,@thealien.xyz dj set. Habitare Festival - Portico di Romagna, 2023 © The Artist
TOMBOYS DON’T CRY, XYZ, 2021 © The Artist
Andrea Cocco, Andri, 2017 © The Artist
Cenacolo, Antonio Paoletti
Leonardo da Vinci'nin Son Akşam Yemeği tablosunun Santa Maria delle Grazie Manastırı'nın yemekhanesindeki kaplaması. Eser, II. Dünya Savaşı'nda Milano'nun bombalanmasından korumak için 1940 yılında yapılmıştır.




