Karakuş
Yemek yazarımız Fevziye Sürmeli'den, çayın yanına nefis bir tarif!
GÜNCELLEME TARİHİ: 31 Ekim 2012
MALZEMELER
1 su bardağı sıvıyağ
Yarım su bardağı su
1 çorba kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı karbonat (kabartma tozu)
1 ça kaşığı toz tarçın
Alabildiği kadar un
İçi için;
2 su bardağı dövülmüş ceviz
1 su bardağı turunç reçeli
Şurubu için;
Yarım su bardağı şeker
1 çay bardağı bal
3 su bardağı su
2-3 damla limon suyu
YAPILIŞI
Sıvı yağ, su, toz şeker, kabartma tozu, tarçın ve alabildiğince unu yoğurun. Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde toplar hazırlayın. Her birini elle yuvarlak içın. İç malzemesini karıştırıp hamurların içlerine yerleştirin. Yarım ay şeklinde kapatın. Tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 30 dakika pişirin. Soğumaya bırakın. Şurububunu hazırlayın. Şurubun üzerinde oluşan köpükleri süzgeçle alın. Şurup koyulaşınca limon suyunu ekleyin. Kaynayan şurubun içerisine KARAKUŞ'ları beşer onar içine atın. 5-10 dakika kevgirle çevirerek pişirin. Geniş bir tabağa alın. Kalan şurubu üzerine dökün. Üzerini kırık cevizle süsleyin.





