Kuru domatesli, biberiyeli ekmek
Malzemeler:
►2 su bardağı su
►1 küp yaş maya
►1 çorba kaşığı tuz
►1 tutam şeker
►1 kg un
►Bir avuç kuru domates
►1 çay bardağı çekirdeksiz siyah zeytin
►2 çorba kaşığı kıyılmış biberiye
►Karabiber
►5 çorba kaşığı zeytinyağı
Yapılışı
Su,maya,tuz,şeker ve unla mayalı hamur yoğurun.Mayalanmaya bırakın. Hamuru iki katı kadar
kabarmasını bekleyin. Fırını 175°C'de ısıtın. Domatesleri önce sıcak suya ıslayın. (Sert olan domateslerin yumuşamasını sağlamış olursunuz.) Süzdürün ve ince ince kıyın. Zeytinyağına atın. Zeytinyağında bekleyen domatesleri ,kıydıgınız zeytinleri ,karabiberle birlikte hamura karıştırın. Elinize biraz un alıp, hamurun elinize yapışmasını engelleyin. Hamuru ikiye bölün ve iki adet pide yapın. Pideleri 20 dakika daha kabarmaya bırakın. Daha sonra ekmekleri önceden ısıtılmış fırına yerleştirip 175°C'de 40-45 dakika pişirin. Ekmekler fırında iken üzerine zeytinyağı sürün.
Afiyet olsun
Malzemeler:
►2 su bardağı su
►1 küp yaş maya
►1 çorba kaşığı tuz
►1 tutam şeker
►1 kg un
►Bir avuç kuru domates
►1 çay bardağı çekirdeksiz siyah zeytin
►2 çorba kaşığı kıyılmış biberiye
►Karabiber
►5 çorba kaşığı zeytinyağı
Yapılışı
Su,maya,tuz,şeker ve unla mayalı hamur yoğurun.Mayalanmaya bırakın. Hamuru iki katı kadar
kabarmasını bekleyin. Fırını 175°C'de ısıtın. Domatesleri önce sıcak suya ıslayın. (Sert olan domateslerin yumuşamasını sağlamış olursunuz.) Süzdürün ve ince ince kıyın. Zeytinyağına atın. Zeytinyağında bekleyen domatesleri ,kıydıgınız zeytinleri ,karabiberle birlikte hamura karıştırın. Elinize biraz un alıp, hamurun elinize yapışmasını engelleyin. Hamuru ikiye bölün ve iki adet pide yapın. Pideleri 20 dakika daha kabarmaya bırakın. Daha sonra ekmekleri önceden ısıtılmış fırına yerleştirip 175°C'de 40-45 dakika pişirin. Ekmekler fırında iken üzerine zeytinyağı sürün.Afiyet olsun




