Kuşbaşı Bohçası
MODA HABER

Kuşbaşı Bohçası

GÜNCELLEME TARİHİ: 19 Temmuz 2011

Malzemeler:

►2,5 su bardağı un
►250 g. kuzu kuşbaşı
►2 adet domates
►1 adet soğan
►1 adet yumurta
►½ fincan sıvı yağ
►Karabiber ve tuz

Hazırlanışı:
Kuşbaşı etleri tuz ve karabiber ekleyip zeytinyağında kavurun. Suyunu salınca üzerine su ekleyip biraz da haşladıktan sonra süzün. Bir tepsiye dökün içine doğradığınız soğan ve domatesleri sonradan ekleyin. Hamuru için un, tuz ve yağı karıştırıp yoğurun. Oklava ile açın. El büyüklüğünde kare parçalar halinde kesin. Bu parçaların ortasına etli karışımdan koyup bohça halinde kapatın. Tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı ve zeytinyağı sürüp 200 derecelik fırında 15 dakika pişirin.