V&A, Coco Chanel Sergisi Üzerinde Çalışıyor
LIFESTYLE

V&A, Coco Chanel Sergisi Üzerinde Çalışıyor

Fransız lüks devi, İngiltere'nin ilk Gabrielle “Coco” Chanel retrospektifi için Londra'daki Victoria & Albert Müzesi ile iş birliği yaptı.

GÜNCELLEME TARİHİ: 27 Mayıs 2022

"Christian Dior: Designer of Dreams" sergisinin fırtınalı başarısının ardından,Victoria & Albert Müzesi, Eylül 2023 için büyük Chanel sergisi ile bir kez daha modaya güveniyor.

"Gabriel Chanel . Fashion Manifesto", Gabrielle "Coco" Chanel'in çalışmalarına adanan ilk Birleşik Krallık sergisi olacak. Chanel'in tasarımlarının, 1910'da Paris'teki ilk tuhafiye butiğinin açılışından 1971'deki son koleksiyonunun gösterisine kadar olan evrimini inceleyecek.

İlk kez bir arada görülen 180'den fazla görünümün yer aldığı sergi, tasarımcının yeni bir giyim tarzının önünü açan demokratik, sıra dışı moda yaklaşımını keşfedecek.

Gösteride ayrıca, piyasaya sürüldüklerinden beri ev için bir servet yaratan mücevher, aksesuar, kozmetik ve parfüm de yer alacak.

2020'de Paris'te Palais Galliera tarafından düzenlenen aynı adlı sergiye dayanan sergi, "V&A için yeniden tasarlanacak". Paris'teki moda evinin miras koleksiyonları olan Palais Galliera ve Patrimoine de Chanel'den görünümlerin yanı sıra Londra müzesinin koleksiyonundan nadiren görülen parçalar yer alacak.

Sergilenen önemli parçalar arasında İngiliz model Anne Gunning (daha sonra Lady Nutting) ve Hollywood aktrisleri Lauren Bacall ve Marlene Dietrich için oluşturulan kıyafetler bulunacak.

Sekiz temalı bölümden oluşan sergi, Chanel'in kumaş, siluet ve konstrüksiyona yenilikçi yaklaşımını keşfedecek ve V&A'ya göre 20. yüzyılda moda için nasıl yeni bir çerçeve çizdiğini inceleyecek.

Ayrıca Chanel'in tüvit ve diğer İngiliz yapımı tekstil ürünlerini benimsemesi gibi İngiliz ilhamlarını da vurgulayacak.

Chanel'in desteğiyle gerçekleşecek olan gösteri, 16 Eylül 2023'ten 25 Şubat 2024'e kadar müzenin Sainsbury Galerisi'nde devam edecek.

2019 yılında gerçekleşen " Christian Dior : Designer of Dreams"in biletleri açıldıktan üç haftadan kısa bir süre sonra tükendi ve 100.000'den fazla ziyaretçiyi ağırladı. Gösterinin süresi o yılın Temmuz ayından Eylül ayına kadar uzatıldı ve müze tarihinin en başarılılarından biriydi.

V&A Direktörü Tristram Hunt, 2019'da "'Christian Dior:Designer of Dreams'in popüler olacağını biliyorduk, ancak bugüne kadarki olağanüstü ziyaretçi tepkisi karşısında şaşkına döndük" dedi.