Amy Winehouse'un Annesi Şarkıcının Hayatıyla İlgili Bir Belgesel Yapıyor
ÜNLÜ STİLİ

Amy Winehouse'un Annesi Şarkıcının Hayatıyla İlgili Bir Belgesel Yapıyor

Janis Winehouse, "Dünyanın benim yetiştirdiğim gerçek Amy'yi bildiğini hissetmiyorum," dedi.

GÜNCELLEME TARİHİ: 2 Nisan 2021

Amy Winehouse'un annesi, ölümünden 10 yıl sonra yeni bir belgesel ile yıldızın anısını onurlandırıyor. Amy Winehouse: 10 Years On adlı film, annesi Janis Winehouse'un gözünden şarkıcının hayatı, kariyeri ve mirası hakkında bilgi paylaşacak. Habere göre, 2003 yılında multipl skleroz teşhisi konan Janis, kızını anmanın bir yolu olarak projeyi üstlenmeyi seçti çünkü MS hastalığı "Amy ile ilgili anılarını yok etmekte".

"Dünyanın, benim yetiştirdiğim gerçek Amy'yi bildiğini hissetmiyorum ve onun köklerini anlama ve gerçek Amy hakkında daha derin bir içgörü sunma fırsatını dört gözle bekliyorum" dedi.

Şarkıcının yolculuğunu "bir kadının hayatına odaklanarak" sunacak olan Marina Parker'ın yönettiği filmde kadroya arkadaşlar ve aile de katılacak. Winehouse'un sevgi dolu annesi daha önce 2016 tarihli Loving Amy: A Mother's Story adlı kitabında kızının hayatına dair bir bakış sunmuştu. İkonik sesiyle Amy, Altı kez Grammy kazanmıştı ve Temmuz 2011'de 27 yaşında alkol zehirlenmesinden hayatınu kaybetmişti. O zamandan beri, En İyi Belgesel dalında Oscar kazanan ünlü 2015 yapımı belgesel film AMY de dahil olmak üzere hayatı ekranda ölümsüzleştirildi. Ancak Winehouse'un babası, filmin imajını "lekelediğini" söyleyerek tasvirden memnun olmadığını dile getirmişti.

Ancak yaklaşan proje Amy'nin anısına dair umut verici bir gerçek gibi görünüyor. Çocukluk arkadaşı Juliette Ashby, annesinin son konuşmasını anlattı, "Bence annesinin onun için yaptığı çok hoş ve harika bir şey." "Gerçekten onun gibi kimse yok. Ve onun gibi biri de olmayacak." dedi.