Billie Eilish Özür Diledi
ÜNLÜ STİLİ

Billie Eilish Özür Diledi

Billie Eilish, ırkçı bir ifade kullandığı videosu nedeniyle özür diledi.

GÜNCELLEME TARİHİ: 23 Haziran 2021

Şarkıcı Billie Eilish, Asya karşıtı ırkçı bir ifade kullandığı videonun ortaya çıkmasından sonra özür diledi.

Geçtiğimiz günlerde TikTok'ta Billie Eilish'nin bir şarkıda geçen Asya karşıtı hakareti söylediği bir video paylaşıldı. Bunun üzerine Grammy ödüllü şarkıcı, Instagram hikayesinde dün yaptığı yaptığı açıklamada, dehşete düştüğünü ve utandığını söyledi.

Eilish, videoda '13 ya da 14 yaşında olduğunu ve o sırada bu hakaretin aşağılayıcı bir söylem olduğunu bilmediğini' ifade etti.

19 yaşındaki şarkıcı, Instagram hesabındaki açıklamada "Dehşete düştüm ve utandım. Bu kelimeyi ağzıma aldığım için için kusmak istiyorum. Bu şarkı, çevremde hiç kimse tarafından kullanılmadığı için bu kelimeyi duyduğum tek yerdi. O zamanki cehaletim ve yaşım ne olursa olsun, hiçbir şey bu hakaretin incitici olduğu gerçeğini aklayamaz. Bunun için üzgünüm" dedi.

Eilish, ırkçı olduğuyla ilgili çıkan söylentilerin onu üzdüğünü belirtirken "Sadece inanmakla kalmıyorum, aynı zamanda kapsayıcılık, nezaket, hoşgörü ve eşitlik adına savaşmak için platformumu kullanmaya çalışıyorum. Hepimiz konuşmaya, dinlemeye ve öğrenmeye devam etmeliyiz" dedi.