Lila Moss Podyuma İnsülin Pompasıyla Çıktı
ÜNLÜ STİLİ

Lila Moss Podyuma İnsülin Pompasıyla Çıktı

Lila Moss, Fendi x Versace podyum şovunda insülin pompasıyla yürüdü.

GÜNCELLEME TARİHİ: 30 Eylül 2021

Süper model Kate Moss ve kızı Lila Moss, Milano Moda Haftası'nda ilk kez aynı podyumda göründüler ve her ikisi de özel Fendi x Versace işbirliği şovunda yer aldı. Ancak Lila özellikle önemli bir sağlık ihtiyacı nedeniyle manşetlere çıktı: insülin pompası.

18 yaşındaki Lila, tüm özgüveniyle podyumda yürürken üst uyluğunda açıkça görülebilen tip 1 diyabet için bir insülin pompası taşıdığı görüldü. Lila daha sonra Instagram'da gösteri hakkında bir şeyler yayınladı ve pompasından bahsetmese de birçok kişi bunun hakkında yorum yaptı.

Yorumlara bir kişi şöyle yazmıştı; "Diyabetinizi saklamadığınız için teşekkür ederiz! Muhteşemsin!" bir diğeri ise "İnsülin pompanızı gururla taktığınız için teşekkür ederim" dedi. ve bir başkası "T1D kapsülünü ve liderlik ettiğin örneği sev!" yazdı.

Lila, tip 1 diyabetinden pek bahsetmedi, ancak 2020'de yaptığı bir röportajda şöyle dedi; "Sanırım pek çok insan diyabetim olduğunu bilmiyor. Dışarıdan görünmüyor, bu yüzden kimse sadece sana bakarak bilemez. Tip 1'im var."

Lila, ayrıca tip 1 diyabet hastalarının savunucusu olmak istediğini de paylaştı. "Kesinlikle elimden geldiğince yardım etmeye çalışmak isterim" dedi. "Denemek ve yardım etmek istediğim bir sürü şey var."

İnsülin Pompası Nedir?

Bilindiği gibi insüline bağımlı diyabet hastaları günde 4 defa insülin yaparak hayatlarını sürdürebilmektedirler. Bazen bu kadar sık insülin yapılması bile şeker düzeylerinde ciddi bir düşüklük sağlıyamamaktadır. İnsülin pompaları özellikle bu tip hatalarda şeker düzeyinin dengelenmesi adına çok ciddi faydalar sağlamaktadır. İnsülin pompası , tüm gün sürekli ve az miktarda insülin salgılayarak, kan şekerinin daha düzgün olmasını sağlar. Hastalar bu yöntemi kullandıklarında günde 4 defa enjeksiyon yapma zorunluluğundan kurtulurlar.