Grease Yıldızı Olivia Newton-John Hayatını Kaybetti
ÜNLÜ STİLİ

Grease Yıldızı Olivia Newton-John Hayatını Kaybetti

Yıldız, 30 yıldan fazla bir süredir kanserle savaştı.

GÜNCELLEME TARİHİ: 9 Ağustos 2022

"Grease"deki rolüyle tanınan Grammy ödüllü şarkıcı ve oyuncu Olivia Newton-John, meme kanseriyle 30 yıllık bir savaşın ardından vefat etti. Temsilcisi, Olivia'nın "Pazartesi sabahı Güney Kaliforniya'daki çiftliğinde ailesi ve arkadaşlarıyla çevrili olarak huzur içinde öldüğünü" söyleyerek haberi doğruladı. Olivia Newton-John 73 yaşındaydı.

Olivia Newton John'un ölümünün ardından John Travolta da duygusal bir paylaşımda bulundu.

Travolta sosyal medya mesajında, "Sevgili Olivia hepimizin hayatını güzelleştirdin. Seni çok seviyorum. Yolun sonunda görüşürüz ve hepimiz tekrar birlikte olacağız" dedi.

Kocası ise resmi Facebook sayfasından şu notu paylaştı; "Dame Olivia Newton-John (73), bu sabah Güney Kaliforniya'daki Çiftliğinde, ailesi ve arkadaşlarıyla çevrili olarak huzur içinde vefat etti. Herkesin bu çok zor zamanda ailenin mahremiyetine saygı duymasını rica ediyoruz.

Olivia, 30 yılı aşkın bir süredir göğüs kanseriyle olan yolculuğunu paylaşarak zaferlerin ve umudun bir simgesi olmuştur. Bitki tıbbı konusundaki şifa ilhamı ve öncü deneyimi, bitki tıbbı ve kanser araştırmalarına adanmış Olivia Newton-John Vakfı Fonu ile devam ediyor. Aile, çiçek yerine onun anısına Olivia Newton-John Vakfı Fonu'na ( ONJFoundationFund.org ) bağış yapılmasını istiyor.

Olivia'ya ilk kez 1992'de ve yine 2013'te meme kanseri teşhisi kondu, ancak ikinci kez bu konuları gizli tutmayı seçti. Eylül 2018'de üçüncü kez teşhis edildiğinde, halka omurgasının tabanında kanser olduğunu ve kocası John Easterling'in desteğiyle onu yenmeye kararlı olduğunu söyledi.

Ağustos 2019'da doktorların ona ne kadar daha yaşaması gerektiğini söylemesini istemediğini söyledi. "Size kanser teşhisi konulduğunda ya da korkutucu dürüst bir teşhis konulduğunda, birdenbire bir zaman sınırlaması olasılığına sahip olursunuz. Biri size altı ay ömrünüz kaldığını söylerse, büyük olasılıkla öyle yaparsınız çünkü buna inanıyorsunuz. Ben, psikolojik olarak, onların ne bekledikleri ya da senin yaşadıklarına sahip olan son kişinin ne olduğu hakkında hiçbir fikrim olmaması daha iyi, bu yüzden yok, uyum sağlamam."

Kariyeri boyunca yıldız, 10 Amerikan Müzik Ödülü kazandı, Grease'deki performansıyla Altın Küre adaylığı aldı ve dört Grammy Ödülü kazandı. 1979'da Kraliçe II. Elizabeth ona Britanya İmparatorluğu Nişanı Memuru adını verdi, bu da o zamanlar endüstrisinde önemli bir oyuncu olduğu anlamına geliyor. Ve 1981'de Hollywood Walk of Fame'de bir yıldız aldı.

Ölmeden önce Olivia, Melbourne'de Olivia Newton-John Kanser Sağlık ve Araştırma Merkezi adında bir araştırma merkezi kurdu. Merkez adına para toplamak için, son sahnede giydiği ünlü deri kıyafet de dahil olmak üzere Grease setinden hatıraları açık artırmaya çıkardı.