Makarna tarifi "acı soslu makarna"
MODA HABER

Makarna tarifi "acı soslu makarna"

GÜNCELLEME TARİHİ: 16 Şubat 2010

Un ile suyun aşkı
Kimisi makarnayı, Yunanca bilgisi ile hava atmak isteyen Marco Polo'nun 'makarios', yani 'mutlu' diye adlandırarak Çin'den getirdiğini söylemiş. Italyanlar da bu işe çok gülmüş.

"Makaroni" kelimesinin Napolitan aksanından geldiğini söyleyebiliriz.

Rivayete göre bir gün, İtalyan prenslerinden birine bir tabak makarna sunulmuş. Yemeği çok beğenmiş, ama bu yemek için usta aşçılar gerektiğini duyunca "Si buoni ma caroni!" yani "iyi ama çok pahalı" demiş. Kim ne demişse desin, makarna yemek harikadır!



Malzemeler
►1 paket makarna
►4 diş sarımsak
►2 acı yeşilbiber
►Yarım demet maydanoz
►1 tatlı kaşığı tozşeker
►5 çorba kaşığı sıvıyağ
►4 çorba kaşığı elma sirkesi
►2 su bardağı su
►Tuz

Hazırlanışı
Makarnayı zeytinyağlı suda haşlayıp süzün. Sos için; sarımsak ve biberleri temizleyip kıyın. Bir tavaya su, sirke, şeker, tuz, sarımsaklar ve biberleri ilave edip 5 dakika orta ateşte pişirip ocaktan alın. Maydanozları temizleyip kıyın. Maydanoz ve kalan sıvıyağı sosa ekleyip karıştırın. Makarnanın üzerine gezdirin. Sıcak olarak servis yapın.

Afiyet olsun