Türk markalar salgına karşı savaşta!
MODA

Türk markalar salgına karşı savaşta!

Türk modasının büyük oyuncuları pandemiyle mücadeleye dört koldan destek veriyor. İşte, ‘akıllı yardım’ hareketinin öncüleri.

GÜNCELLEME TARİHİ: 1 Mayıs 2020

Vakko
Vakko, salgının başlangıç döneminde sağlık çalışanları için maske üretmeye başlamıştı. Bu amaçla yeni bir yatırım yapan marka maske desteğini artırıyor. Tam otomatik makinelerle sterilize koşullarda üretilen 3 milyon maskeyi T.C. Sağlık Bakanlığı'na teslim etmeye hazırlanıyor.

Boyner
Destek için 3 milyon TL kaynak ayıran Boyner Grup, Lokman Hekim Sağlık Vakfı işbirliğiyle sağlık kurumları ve çalışanları için Altınyıldız ve Boyner'in tedarik ettiği 50.000 cerrahi maske ve 5500 koruyucu tulum da bağışladı.

Colin's
Colin's, üretim tesislerinde dikilen tıbbi maskelerle sağlık çalışanlarına salgınla mücadelede destek veren isimlerden.

Gizia
Gizia, küresel pandemiyi aşmak için devam eden sağlık mücadelesine destek için maske üretimine başladı. T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı öncülüğünde, Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği işbirliği ile T.C. Sağlık Bakanlığı'na teslim edilmek üzere hazırlanan maskeler, gönüllü Gizia çalışanlarının sosyal izolasyonu sağlanarak hazırlanıyor.

H&M
H&M dünya çapındaki desteklerine lokal olarak da devam ediyor. Bağımsız olarak faaliyet gösteren H&M Vakfı, Dünya Sağlık Örgütü için Dayanışma ve Müdahale Fonu'na 500.000 USD bağışta bulunduğu duyurmuştu. H&M Türkiye ise Şişli Etfal, Okmeydanı, Cerrahpaşa ve Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi başta olmak üzere 18 hastaneye tişört, çorap ve iç çamaşırından oluşan 30 bin adet temiz kıyafet desteği sağladı.

Beymen
Beymen, salgınla mücadeleye maddi ve manevi desteğini sürdürüyor. Milli Dayanışma Kampanyası'na 1 milyon TL; Çapa Tıp Fakültesi, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi ve İzmir 9 Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne toplam 1 milyon TL bağışlayan marka, doktor ve sağlık çalışanlarının haftalık temiz kıyafet ihtiyaçları için özel giyim paketleri de hazırlıyor.

Les Benjamins
Les Benjamins, pandemiyle savaşı yeni koleksiyonu ile destekliyor. "Evde kal" mesajı veren Stay Home Stay Cozy adlı kapsül koleksiyondan elde edilecek bütün gelir Covid-19'la mücadeleye bağışlanacak.

Penti
Penti, 14 kamu hastanesinin tüm kadın sağlık çalışanlarına 50 bin adet çamaşır, çorap ve pijama desteği sağladı. Başta kadın personeller olmak üzere tüm sağlık çalışanlarına desteğe devam edeceklerini duyurdu.

adL & Love my Body
Adil Işık Hazır Giyim bünyesinde çalışan gönüllü bir ekip, markanın genel merkezinde İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinatörlüğünde devlet kurumlarına temin etmek üzere tek kullanımlık maske üretimi gerçekleştiriyor.

Mavi
Tıbbi maske ve koruyucu tulumların yanı sıra sağlık çalışanlarına temiz giysi sağlayan marka, toplumsal dayanışma için de T.C. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na katkıda bulundu.

Atelier Rebul
Atelier Rebul, salgınla mücadeleye 65 yaş üstü kişilere 100.000 adet ücretsiz Rebul kolonyası sunarak başladı. 4000 litre sıvı sabunu da ücretsiz olarak sağlık personeline hediye etti.

Roman
Türkiye genelinde salgına karşı yürütülen mücadeleye destek olan Roman, sosyal mesafeyi esas tutarak, kurduğu özel bir atölyede sağlık bakanlığı için maske üretimine başladı.

Levi's
Levi Strauss & Co, tedarikçi fabrikalarının çalışanlarına, yardım topluluklarına ve çalışanlarına yönelik 3 milyon Dolar destekte bulundu.