Pozitif Rutin
MODA

Pozitif Rutin

Six Senses Kaplankaya Spa Bölge Direktörü  Dr. Ranjan Kapoor’un evde kendimizi daha iyi hissetmemizi sağlayacak tavsiyeleri...

GÜNCELLEME TARİHİ: 9 Haziran 2020

Pelin Hasçalık

Kendinizden biraz bahseder misiniz?
Hindistan, Himalaya Bölgesi'nden, uluslararası sertifikalı Ayurveda doktoruyum. Son on yılda hem Ayurveda hem de holistik (bütünsellik) spa terapisi alanlarının farklı kulvarlarını araştırdıktan sonra Ayurveda doktoru ve sağlıklı yaşam danışmanı olarak kariyerime devam ettim. Ardından iki yıl tam zamanlı bir spa okuluna giderek estetik, aromaterapi, refleksoloji, elle lenfatik drenaj ve diğer holistik terapilerde yüksek lisansını tamamladım. Six Senses ailesine ise yedi yıl önce katıldım.

İzolasyon döneminde Six Senses aktivitelerini nasıl takip edebiliriz?
Sağlıklı yaşam Six Senses için temel bir amaç. Seyahat kısıtlamaları ve sosyal mesafenin şart olduğu bugünlerde Six Senses ailesi, misafirlerinin evlerinden de katılabileceği küresel aktivitelere öncelik veriyor. Hedefimiz bu süreçte çözüm odaklı kalmak ve misafirlerimizin dayanıklılığını artırmak, bedensel ve zihinsel sağlığını desteklemek. #AtHomeWithSixSenses ile kendilerine ve sevdiklerine iyi bakabilmeleri için proaktif ve pragmatik çözümleri farklı formatlarda sunuyoruz.

Evde uygulanabilecek terapi yöntemleri neler?
Mineral tuzlar ile evde kolayca hamam veya banyo ortamı oluşturabilir, detoks ve rahatlama etkisi yaratabilirsiniz. Esans yağları kullanarak el ve ayaklara masaj yapmanızı öneririm. Akşam yatmadan yarım saat önce deniz tuzuyla banyo yapmak da rahatlatıcı bir yöntem olabilir.

Evde kullanabileceğimiz rahatlatıcı yağlar neler?
Vücudu ve zihni rahatlatan yağlardan lavanta, ylang ylang ve limon otu yağlarını öncelikli olarak tavsiye ediyorum. Ev ortamında iyi hissetmenize yardımcı olacak ferahlatıcı yağlar arasında önerilerim mandalina, okaliptüs, biberiye ve nane.

Bu dönemde kendimizi iyi hissetmemizi sağlayacak birkaç ipucu paylaşır mısınız?
Mutlaka bir rutin yaratın: Pijamalarınızı değiştirin, duş alın ve her gün gerçekleştirmek istediğiniz bir yapılacaklar listesi hazırlayın. Bu sayede hem normal hayatınızı hatırlayın hem de verimliliğinizi artırın. Gününüzü bölün: Gün içinde yapacağınız işleri bölerek mümkünse farklı görevler arasında ev içinde yerinizi değiştirin. Bedeninize iyi bakın: Sağlıklı beslenin, uykunuzu alın ve günlük sporunuzu eksik etmeyin. Başkalarına yardım edin: Eğer kendiniz risk grubunda veya gözetim altında değilseniz, ihtiyacı olan kişilere alışveriş gibi konularda yardım teklif edin. İletişimde kalın: Teknolojinin tüm nimetlerinden faydalanarak meslektaşlarınızla, arkadaşlarınızla ve ailenizle telefon, mesaj, sosyal medya ve video konferans üzerinden iletişim kurun. Size keyif veren, anlamlı gelen sanal aktivitelere katılmak ve başkalarına fayda sağlamak depresyonun panzehiri olacaktır. Can sıkıntısına karşı direnin: Uzun zamandır erteleyip fırsat bulamadığınız projeleri değerlendirin. Listenizdeki dizileri izlemek, kitap okumak ve hobilerinize odaklanmak gibi aktiviteler sayesinde zihninizi aktif tutarak sıkıntıyı önleyin. Tükenmişlik sendromunu önleyin: İş zamanlarınızı sınırlayın ve gevşemek için kendinize zaman yaratın. Pozitife odaklanın: İyi haberleri öne çıkarıp gündeminizde tutun ve içinde bulunduğumuz bu durumu iyileştirmek için gece gündüz uğraşan sağlık çalışanlarına minnetinizi gösterin.