Paul Andrew, Salvatore Ferragamo'dan Ayrılıyor
MODA

Paul Andrew, Salvatore Ferragamo'dan Ayrılıyor

Paul Andrew 5 yılından ardından Salvatore Ferragamo'ya veda ediyor.

GÜNCELLEME TARİHİ: 31 Mart 2021

İngiliz moda tasarımcısı Paul Andrew, lüks İtalyan markası Salvatore Ferragamo'nun kreatif direktörlüğü koltuğunu 5 yılın ardından bırakıyor. Business of Fashion'a göre Andrew, Mayıs ayında 2022 İlkbahar Öncesi koleksiyonunu ortaya çıkardıktan sonra ayrılacak.

Salvatore Ferragamo, karlarını artırmak için yönetim kurulunu yenilendiğinden bu yana Paul Andrew'in de vedası konuşuluyordu. Ferragamo için yeni bir isim açıklanmadı ve Andrew bir sonraki hamlesini henüz açıklamadı.

Başkan Ferruccio Ferragamo'nun görevinden istifa edeceği ve yerine kardeşi Leonardo geleceği bildirildi. Mevcut yönetim kurulu başkan yardımcısı Michele Norsa ve CEO Micaela Le Divelec Lemmi'nin yanına üç yeni bağımsız yönetim kurulu üyesi eklenecek. Giacomo "James" Ferragamo yönetim kuruluna geri dönerken, kurucu Salvatore'un kızı Giovanna istifa edecek. Medya yöneticisi Marinella Soldi, danışman Patrizia Giangualano, Sandro Maje Claudie Pierlot'un eski CEO'su Frédéric Biousse da kurula katılmaya hazır.

Paul Andrew, 2016 yılında İtalyan markasında kadın ayakkabısı kreatif direktörü olarak işe başladı ve bir yıl sonra kadın koleksiyonlarından sorumlu kreatif direktörlüğüne terfi etti. 2019 yılında yine tüm koleksiyonlardan sorumlu kreatif direktörlüğü görevine atandı. Andrew, Ferragamo'ya katılmadan önce Calvin Klein, Alexander McQueen ve Donna Karan ile birlikte çalıştı. 2012'de başlattığı ve 2014'te CFDA/Vogue Moda Fonu Ödülü'nü kazandığı kendi ismini taşıyan ayakkabı markasını yönetti.