Alber Elbaz Covid-19'a Yenildi
MODA

Alber Elbaz Covid-19'a Yenildi

İkonik tasarımcı Alber Elbaz 59 yaşında Covid-19 nedeniyle hayatını kaybetti.

GÜNCELLEME TARİHİ: 26 Nisan 2021

Efsanevi moda tasarımcısı Alber Elbaz, Covid-19 ile yaptığı savaşın ardından 59 yaşında vefat etti.

Özellikle 2001-2015 yılları arasında Lanvin için hazırladığı koleksiyonlarla tanınan ve modaevini yeniden canlandıran tasarımcı Alber Elbaz, Covid-19 ile haftalarca süren bir savaşın ardından Paris'te tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Elbaz, 5 yıl aradan sonra bu senenin başında Paris Couture Week'te yepyeni start-up şirketi AZ Factory'nin ilk koleksiyonunu tanıtmıştı.

Elbaz, 2001'den 2015'e kadar Fransız moda evinde yaratıcı yönetmen olarak görev yaparken Lanvin'i canlandırmasıyla tanınıyordu. Guy Laroche ve Yves Saint Laurent gibi diğer moda evlerinde görev yaptı.

2019 yılında Elbaz, Azzedine Alaïa, Cartier ve Chloé gibi markaların da sahibi olan lüks holding Richemont ile ortaklığı olan kendi markası AZ Factory'yi piyasaya sürdüğünü duyurdu. Richemont'un kurucusu ve başkanı Johann Rupert, Elbaz'ın ölüm haberini doğruladı ve yetenekli vizyoner ve "sevgili arkadaşına" dokunaklı bir açıklama yaptı.

Elbaz'ın AZ Fabrikası'ndaki ortak girişim ortağı Richemont, yaptığı açıklamada haberi doğruladı. Richemont Yönetim Kurulu Başkanı Johann Rupert, "Sadece bir meslektaşımı değil, aynı zamanda çok sevdiğim bir arkadaşı da kaybettim. Alber'in ani vefatını duymak şok ve büyük bir üzüntü. Zekası, duyarlılığı, cömertliği ve dizginsiz yaratıcılığı her zaman beni etkiledi. Olağanüstü sıcaklığa ve yeteneğe sahip bir adamdı ve eşsiz görüşü, güzellik duygusu ve empatisi silinmez bir izlenim bırakıyor." dedi.

Faslı-İsrailli tasarımcı, 2001'den 2015'e kadar Fransız moda evi Lanvin'in yaratıcı direktörlüğünü yaptı ve tarihi etiketi (1899'da Jeanne Lanvin tarafından kuruldu ve onu operasyondaki en eski üçüncü moda evi haline getirdi) şık ve neşeli bir duygusallıkla aşıladı.

Elbaz, bu yılın Ocak ayında hazır giyim markası AZ Factory ile modaya döndüğünü duyurdu. Elbaz, AZ Factory'nin açılışı sırasında yaptığı açıklamada, "Yıllardır önemsenecek bir moda sıfırlaması hayal ettim ve bu rüya bugün insanların bir arada olamayacağı bir zamanda daha da anlamlı." demişti.