Pyer Moss Haute Couture Dünyasına Giriş Yapıyor
MODA

Pyer Moss Haute Couture Dünyasına Giriş Yapıyor

Pyer Moss, temmuz ayında ilk haute couture koleksiyonunu piyasaya sürecek.

GÜNCELLEME TARİHİ: 17 Mayıs 2021

Pyer Moss, bu yaz Paris Couture Haftası'na konuk üye olarak katılacak. Pyer Moss'un resmi bir haute couture niteliği olmasa da, Fransa'nın yönetici moda organı Fédération de la Haute Couture et de la Mode, konuk üyeleri couture programında sunum yapmaya davet ediyor. Geçmişteki katılımcılar arasında Proenza Schouler, Rodarte, Vetements, J. Mendel ve AZ Factory yer aldı.

Kerby Jean-Raymond'un Chambre Syndicale tarafından davet edilen ilk Siyah Amerikalı tasarımcı olarak bu temmuzda Paris Sonbahar/Kış 2021/2022 programında ilk Pyer Moss Haute Couture koleksiyonunu sunacağı duyuruldu.

1868 yılında kurulan ve hangi markaların "gerçek haute couture" olduğunu belirleyen komisyonun yanı sıra, Pyer Moss'un İlkbahar 2022 koleksiyonunu göstermek için iki yıllık bir aradan sonra eylül ayında New York Moda Haftası takvimine geri döneceği ortaya çıktı.

2013 yılında Kerby Jean-Raymond tarafından kurulan Pyer Moss, geçen yıl, Covid-19 salgınının moda endüstrisi üzerindeki etkisinin ardından, iki girişim başlattı. Biri küçük işletme sahiplerinin işlerinde keskin bir düşüşe yardımcı olmak için 100.000 dolar toplarken, diğeri tüm sağlık profesyonellerinin hastaları tedavi etmek için uygun koruyucu ekipmana (PPE) sahip olmaları adına 10.000 dolar biriktirdi.