Balenciaga Yarım Yüzyıl Sonra Couture Tasarlıyor
MODA

Balenciaga Yarım Yüzyıl Sonra Couture Tasarlıyor

53 yıllık aradan sonra Balenciaga, Couture'a geri dönüş yapıyor.

GÜNCELLEME TARİHİ: 24 Mayıs 2021

Balenciaga yarım yüzyılı aşkın bir süredir ilk kez, couture sahnesine geri dönecek. Yaratıcı yönetmen Demna Gvasalia, ilk özel tasarım teklifini piyasaya sürmekle kalmayacak, aynı zamanda Cristóbal Balenciaga'nın orijinal couture salonunun restore edilmiş bir kopyasının zemininde gerçekleşecek (Chanel ve Dior, özellikle benzer salon restorasyonları planlıyorlar!).

7 Temmuz'da gerçekleşmesi planlanan gösteri, pandeminin başlangıcından bu yana moda evi için ilk kez yüz yüze bir buluşma olacak. Kıyamet podyumlarında ve dünya sonrası video oyunlarında gösterilen önceki tasarımların aksine, pist alanı markanın tarihiyle yakın bir bağlantı sunuyor. Gösteride ayrıca erkek giyim parçaları da olacak.

Paris Couture Haftası'nın en gözde biletlerinden biri olacağından emin olunan koleksiyon, 7 Temmuz'da 10 Avenue Georges V'de şahsen bir defile ile tanıtılacak. Markanın hala orada bir mağazası olsa da, couture salonu yarım yüzyıldan fazla bir süredir kapalıydı. Binanın ikinci katı, başka bir katta bulunan orijinal mekanın bir kopyası olarak yenilendi.

Balenciaga başlangıçta couture hattını Temmuz 2020'de açmayı planlamıştı, ancak planları koronavirüs salgını tarafından engellendi.