Balenciaga İlkbahar 22 Koleksiyonu' nu Klonladı
MODA

Balenciaga İlkbahar 22 Koleksiyonu' nu Klonladı

Gucci'nin 100. yıl dönümü koleksiyonunu hackleyen Demna Gvasalia, Balenciaga için İlkbahar 2022 serisini tanıttı. Bu sefer tasarımcı, klonlar dünyasını keşfediyor.

GÜNCELLEME TARİHİ: 7 Haziran 2021

"Bir moda şovunun derin bir sahtekarlığı. İnternette gördüğümüz şey, olduğu gibi değil. Ne gerçek, ne sahte bilmiyoruz?" Gvasalia, "Klonlar" başlıklı podyum koleksiyonu için bizlere sorular soruyor. Tamamen siyah giyinen bir seyircinin eşlik ettiği podyum geçidi, aslında seyircisiz gerçekleşti. Yaptığı açıklamada, "Asla gerçekleşmemiş bir şov ama kıyafetler gerçek," diye devam etti.

Sunumun tamamı, erkek ve kadın giyim parçalarını kapsayan 44 görünümden oluşuyor ve Eliza Douglas tarafından modellendi. Şov, yüksek botlarda baştan ayağa siyah bir kumaşla kaplanmış, baştan ayağa klonlanmış bir kumaşla açılıyor. Baştan sona pileli detaylara sahip elektrik sarısı bir elbise kontrast sunarken, geniş omuzlu büyük silüetler podyuma hükmediyor. Diğer öne çıkan parçalar arasında, ikonik GG motifinin yerini almak üzere çift B logosuyla güncellenen çapraz askılı çantalar ve büyük çantalar gibi Gucci-"hacked" aksesuarlar yer alıyor. Gvasalia ayrıca küçük deri eşyalar, kemerler, eşarplar ve daha fazlasını içeren kapsülün tasarımlarından birinin üzerine sprey boyayla "BU BİR GUCCI ÇANTASI DEĞİLDİR" yazısını da ekledi.