Balenciaga ile Crocs Yeniden Bir Arada
MODA

Balenciaga ile Crocs Yeniden Bir Arada

Balenciaga, popüler Crocs iş birliğini ikinci bir yüksek moda koleksiyonuyla takip ediyor.

GÜNCELLEME TARİHİ: 9 Haziran 2021

Yaratıcı yönetmen Demna Gvasalia, Balenciaga'nın 2022 İlkbahar koleksiyonunda yüksek topuklu ve yağmur çizmesi tarzı Crocs'ları tanıttı. Demna Gvasalia'nın ilk Balenciaga x Crocs iş birliği 850 dolara satılmış ve hemen tükenmişti.

Yeni Balenciaga Crocs stilleri, Gvasalia'nın 2022 İlkbahar koleksiyonundaki tek göz alıcı aksesuarlar değildi. Koleksiyon, Gvasalia'nın imza Gucci çanta stilleri ve desenleri sunduğu, ancak Gucci "G" logolarının "B" ile değiştirildiği Gucci ve Balenciaga arasındaki Hacker Projesi'ni de sürdürdü.

Balenciaga defile notlarına göre proje, "moda endüstrisindeki özgünlük, kalpazanlık ve el koyma fikirlerini araştırmak ve sorgulamak" anlamına geliyor.

Gvasalia ilk olarak Balenciaga'nın ilkbahar 2018 hazır giyim koleksiyonu için Crocs ile birlikte çalıştı; bu koleksiyonda tasarımcı, platform Crocs'ların pembe, yeşil, sarı ve siyah tonlarında birden fazla model giydirdi. Crocs stilleri, Balenciaga logosu, çiçekler, barış işareti ve yıldızlar gibi bir dizi karikatür benzeri Crocs takıları ile geldi.

Bu, Crocs'tan gelen en son yüksek moda işbirliği. Marka, Christopher Kane, Barneys New York, Alife ve Chinatown Market gibi diğer büyük moda markalarıyla takım kurarak son birkaç yıldır ortaklıklarını artırıyor. Crocs ayrıca ünlü ortaklıklarını artırdı ve son zamanlarda Post Malone, Justin Bieber ve Bad Bunny ile çalıştı. Diplo ile son iş birliği salı günü yayınlandı.