Gabriela Hearst'dan Yedinci Nesil Örgü
MODA

Gabriela Hearst'dan Yedinci Nesil Örgü

Naiomi Glasses ile hayallerimizdeki rengarenk trikolar.

GÜNCELLEME TARİHİ: 16 Eylül 2021

Modanın üretim süreci etrafındaki gerçekler daha nüanslı hale geldikçe, her tasarımcı, zanaatkarları destekleyebilecekleri yollar buluyor ve aynı zamanda bu durumu sorgulayan müşterilere de şeffaflık sunuyor. Gabriela Hearst ikisini de yapıyor:

Marka, kendi adını taşıyan etiketinin ilkbahar/yaz 2022 koleksiyonu için, renkli örgüler yaratması için yedinci nesil dokumacı olan Naiomi Glasses'ın uzmanlığında yol alıyor.

Gabriela Hearst, '' Glasses, yaratıcı endüstriler için bir çeşitlilik, eşitlik ve kapsayıcılık sağlayan Creative Futures Collective'den mezun ve haklarından mahrum bırakılmış topluluklardan gelecek nesil yaratıcı liderleri güçlendirme misyonuyla Naiomi Glasses ile temasa geçtik," diye açıklıyor.

"Naiomi, Navajo Nation'dan gelen, First Nations kadını. Kaykay yaparak büyüdü, dokumacı oldu ve şu anda kendi şirketini kurmak için hareket halindeki tekerlekleriyle yol alan tutkulu bir yaratıcı."

Navajo topluluğu tarafından tercih edilen bir terim olan sanatçının Diné ("di-neh" olarak telaffuz edilir) kültürünün ayrılmaz bir parçası olan geleneksel dokuma süreci, tahmin edilebileceğinizden çok daha karmaşıktır. Glasses, her adımını baştan sona yaratmak için zaman harcadıkça, her parçada hassasiyet seviyesi giderek daha belirgin hale geliyor. "Bu çok güzel bir zanaat ama aynı zamanda çok zaman alan bir süreç" diye açıklıyor. "Sık sık, hala uzun olmasına rağmen asıl dokuma kısmının en hızlı kısım olduğunu söylerim."

Bu teknik, Glasses'a göre doğadan ve farklı lokasyonlardan ilham alan tasarımlarla eşleşen örgü setleri şeklinde podyumda ortaya çıktı. Markanın Nina Bag hayranlarının, sap boyunca renkli dokuma süslemelerle güncellenmiş Bordeaux versiyonunu seveceğinden bahsetmeye gerek yok.

Moda tasarımcısı ortaklık hakkında "Navajo topluluğuyla yaptığımız iş tesadüfi ve manevi bir değer taşıyor" diyor. "Amerika'nın zanaatını koleksiyonda bir araya getirdik. Arzu edilen ve aynı zamanda başkalarına da güç veren güzel parçalar yaratabilmek, muhtemelen en tatmin edici deneyimlerden biri oldu." Bunu gerçekten Amerikan modası olarak kabul ediyorlar.