Burberry Biyoçeşitlilik Stratejisini Duyurdu
MODA

Burberry Biyoçeşitlilik Stratejisini Duyurdu

Burberry, iklim pozitif taahhüdünü geliştirirken “doğayı korumak, restore etmek ve yenilemek” için harekete geçeceğini belirtti.

GÜNCELLEME TARİHİ: 8 Kasım 2021

İngiliz moda markası Burberry, COP26'da (2021 Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Konferansı) açıklanan yeni bir biyoçeşitlilik stratejisi ile iklim pozitif taahhüdünü geliştirirken "doğayı korumak, restore etmek ve yenilemek" için harekete geçeceğini belirtti.

Biyoçeşitlilik stratejisi, 2040 yılına kadar İklim Pozitif olma konusundaki son taahhüdüne dayanıyor ve kendi değer zincirinde, operasyonlarının ötesinde en fazla ihtiyaç duyulan alanlarda, küresel ısınmayı yavaşlatmaya yardımcı olmak için doğa temelli bir yaklaşım uygulayarak mevcut girişimlerinin kapsamını genişletecek.

Burberry başkanı Dr Gerry Murphy yaptığı açıklamada şunları söyledi: "İklim değişikliği sadece gelecekteki bir çevresel risk değil, bugün dünya çapında milyonlarca insanı etkileyen bir sosyo-ekonomik kriz. Doğayı korumak, restore etmek ve yenilemek gelecek nesiller için gezegeni korumanın anahtarıdır ve niyetlerimizde hırslı ve yaklaşımımızda eylem odaklı olmalıyız. Burberry'nin biyoçeşitlilik stratejisi, yalnızca kendi genişletilmiş operasyonlarımızdaki etkileri ele almakla kalmayacak, aynı zamanda dünyanın en büyük ihtiyaç alanlarında biyoçeşitlilik kaybını azaltmak için yeni sistemler oluşturmaya yardımcı olacak ve küresel koruma çabalarına anlamlı bir katkıda bulunacak" dedi.

Biyoçeşitlilik stratejisi üç alana odaklanıyor: Burberry Yenileme Fonu tarafından desteklenen projeler aracılığıyla Burberry'nin kendi değer zinciri içinde ve ötesinde doğayı korumak ve restore etmek;

Burberry'nin hammadde sağladığı çiftlik düzeyinde sertifikalar ve eğitimler etrafında mevcut çabaları yoğunlaştırarak çiftçi topluluklarına desteği genişletmek;

Ve onarıcı tedarik zincirleri geliştirmek, onarıcı ve bütünsel arazi yönetimi uygulamalarını otlatma veya çiftçilik sistemlerine uygulamak.