Bottega Veneta ile Daniel Lee Yollarını Ayırıyor
MODA

Bottega Veneta ile Daniel Lee Yollarını Ayırıyor

Kreatif direktörlüğe geldiği 2018'den sonra Bottega Veneta'yı adeta baştan yaran Daniel Lee markadan ayrılıyor.

GÜNCELLEME TARİHİ: 11 Kasım 2021

Bottega Veneta ve Daniel Lee, ana şirket Kering'den yapılan açıklamaya göre, üç yıl sonra başarılı ortaklıklarına "ortak bir karar" ile son veriyor. 35 yaşındaki İngiliz tasarımcı, Temmuz 2018'den bu yana İtalyan moda evinin kreatif direktörlüğü koltuğunda oturuyordu.

Bu zamansız ve nedeni bilinmeyen ayrılık moda dünyasında şok etkisi yaratırken Lee yaptığı açıklamada, "Bottega Veneta'da geçirdiğim zaman inanılmaz bir deneyim oldu. Olağanüstü ve yetenekli bir ekiple çalıştığım için minnettarım ve vizyonumuzun bir parçası olan herkese sonsuza dek minnettarım. Francois-Henri Pinault'a desteği ve Bottega Veneta'nın hikayesinin bir parçası olma fırsatı için teşekkür ederim." dedi.

Yaratıcı yönetmen rolünden önce Lee, Céline'de ve Donna Karan'da Phoebe Philo altında çalıştı. Bottega Veneta'daki zamanı, sessizce lüks parçalar üretme konusundaki "gizli serveti" ünüyle tanınan etiket için benzersiz bir başarı gördü.

Lee'nin yönetiminde Bottega biraz daha seksi, biraz daha gösterişli ve çok daha fazla tanınır hale geldi. Business of Fashion'a göre, 2019'da satışlar yüzde 2,2 artarak yaklaşık 1,4 milyar dolara yükseldi ve 2020 pazarında büyümeye devam etmeyi başardı. Bu büyümenin büyük bir kısmı, Bottega Veneta'nın ünlü intrecciato stilinin yenilenmesi, sonsuz taklitçileri piyasaya süren kese el çantaları ve ağır altın donanıma sahip kaset çanta dahil olmak üzere tüm dünyada moda kalplerini çalan bir dizi el çantasına borçlu. Ayrıca Lee'nin markada popüler hale getirdiği yeşil renk tonunun Bottega Veneta'nın en büyük varlıklarından biri haline gelmesinden de söz ediliyor.

Kering'in Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su François-Henri Pinault, "Tutkusunu ve enerjisini Bottega Veneta'ya getirdiği için Daniel'e çok minnettarım. Eşsiz vizyonu, moda evinin mirasını günümüze uygun hale getirdi ve onu moda sahnesinin merkezine geri yerleştirdi." dedi.

Kering, kararın nedenini açıklamadı, ancak ev için yeni bir yaratıcı organizasyonun yakında duyurulacağını da sözlerine ekledi.

New Bottega Veneta gibi Instagram hayran hesapları, markanın kendisi platformda yokken bile 872 milyon sadık takipçi topladı. Bottega Veneta'da henüz bir halef belirlenmedi ve Lee de bir sonraki adımını açıklamadı.

Central Saint Martins mezunu olan Lee, daha önce rakip holding LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton'a ait olan Céline'de hazır giyim müdürüydü. Bunu Maison Margiela, Balenciaga ve Donna Karan'daki işleri izledi. 17 yıl boyunca Bottega Veneta'nın şekillenmesine ve yükselmesine yardımcı olan Tomas Maier'in yerini aldı.