Gucci, Milano Moda Haftası'na Dönüyor
MODA

Gucci, Milano Moda Haftası'na Dönüyor

Gucci, bir sonraki defilesini Şubat 2022'de Milano Moda Haftası'nda gerçekleştirecek.

GÜNCELLEME TARİHİ: 17 Kasım 2021

Gucci, iki yıllık bir aradan sonra İtalyan moda başkenti şov programına geri dönüyor. Şirketin başkanı ve CEO'su Marco Bizzarri, lüks devinin yeni koleksiyonunu şubat ayında Milano'da bir gösteri ile tanıtacağını ve ardından baharın sonlarında ve eylülde iki defile ile gerçekleştireceğini duyurdu.

Daha önce yaratıcı yönetmen Alessandro Michele, endüstri Covid-19 pandemisi ile boğuşurken kendi programında mevsimsiz koleksiyonlar sunacağını duyurmuş, Epilogue, Aria ve Love Parade adlı koleksiyonları da Gucci'nin kendi belirlediği tarihler de gösterilmişti.

Gucci'nin Milano Moda Haftası resmi programının bir parçası olarak son defilesini Şubat 2020'de yaptı. COVID-19 salgınının ardından Gucci, 2021 baharında Milano'daki erkek gösterilerini ve sunumlarını atladı. Temmuz 2020'de dijital bir vitrinle birlikte 2021 resort dönemine denk gelen "Epilogue" koleksiyonunu tanıttı.

Bu vizyona uygun olarak, Kasım 2020'de Gucci, yönetmen Gus Van Sant ile iş birliği içinde geliştirilen bir mini dizi ile 2021 ilkbahar serisine ait "Ouverture of Something That Never Ended" karma koleksiyonunu sunarken, marka geçen Nisan ayında 100. yılını "Aria" erkek ve kadın sonbahar 2021 dijital vitrini ile kutladı.

Bu ayın başlarında İtalyan marka, Los Angeles'ın Hollywood Bulvarı'nda ev sahipliği yaptığı "Gucci Love Parade" bahar 2022 gösterisiyle fiziksel podyum formatına geri döndü.