Manolo Blahnik 50. Yılını Sanal Bir Arşiv Sergisiyle Kutluyor
MODA

Manolo Blahnik 50. Yılını Sanal Bir Arşiv Sergisiyle Kutluyor

Manolo Blahnik, 50. yılını kapsamlı arşivlerini sergileyen interaktif bir sanal sergiyle kutluyor.

GÜNCELLEME TARİHİ: 18 Kasım 2021

'Manolo Blahnik Archives: A New Way of Walking' lüks ayakkabı markasının arşivlerinin genişliğini ilk kez ortaya çıkarmak için "geçmiş ve şimdiki önemli anları" kutlayan beş oda temalı sanal bir dünya.

TheArchives.ManoloBlahnik.com adresindeki interaktif sergi, Blahnik'in sanatsal yeteneğini, mizahını ve her tasarıma yatırdığı benzersiz karmaşıklığı sergileyen 'A New Way of Walking' çizimlerine odaklanıyor.

Sanal arşivler, şirketin CEO'su Kristina Blahnik'in uzun vadeli bir tutkusu oldu ve onun yönetimi altında tasarlandı. Baştan sona arşiv içeriği ve temas noktaları, ünlü endüstri uzmanı Judith Clark tarafından Manolo Blahnik'in kendisi ve markanın şirket içi arşiv ekibi ile birlikte derlendi.

Sergi hakkında yorum yapan Manolo Blahnik şunları söyledi: "Bunun, başkalarının öğrenebileceği ve yaratmak için ilham alabileceği bir alan olmasını istiyorum. Kişisel olarak benim için çok önemli, ayakkabılarımı alamayanlar bile Manolo Blahnik ve bizim kim olduğumuzla bir bağ hissedebiliyor, 'A New Way of Walking' bunu sunuyor.

Manolo Blahnik ilk butiğini 1971'de Londra'daki Old Church Street'te açtı ve son elli yılda New York'ta iki yeni açılış, East Hampton'da bir pop-up ve Manhattan Madison Avenue'de bir amiral gemisi butiği dahil olmak üzere 21 bağımsız mağazaya ulaştı. Lüks ayakkabı markası ayrıca Avrupa, Kuzey Amerika, Asya ve Avustralya'yı kapsayan 31 ülkedeki satış noktalarıyla dünya çapında 303 mağazaya dağıtılıyor ve kendi küresel e-ticaret platformunu işletiyor. Ayrıca 2019 yılında İtalya, Pavia, Vigevano'da bulunan atölyesini ve üretim tesisini satın aldı.