Palamut Topları
En lezzetli zamanını yaşayan palamut balığı için farklı bir tarif...
GÜNCELLEME TARİHİ: 18 Ekim 2012
1 orta boy palamut
2 soğan
2 orta boy patates
Yarım demet maydanoz
Yarım çay bardağı dolmalık fıstık
Yarım çay bardağı kuşüzümü
2 yumurta
1 çorba kaşığı yenibahar
1 çorba kaşığı un
Sıvıyağ
Galete unu, Tuz, karabiber
YAPILIŞI
Bir bütün soğan ve balığı tuzlu suda 20 dakika haşlayın. Balığı süzgece alıp soğutun. Derisini, siyah kısımlarını ve kılçıklarını ayıklayın. Beyaz etleri bir kaba alıp didikleyin. Kalan 2 soğanı rendeleyip suyunu sıkın. Patatesleri haşlayıp soyun ve rendeleyin. Maydanozu temizleyip kıyın. Soğan, patates, maydanoz, fıstık, kuşüzümü, 2 yumurta, 1 kaşık un, tuz, yenibahar, karabiberi balığı ekleyip yoğurun. İsteğinize göre şekil verip galeta ununa bulayıp sıvıyağda kızartın. Sıcak servis yapın.





