Pastırmalı pilav
MODA HABER

Pastırmalı pilav

GÜNCELLEME TARİHİ: 26 Ağustos 2011

Malzemeler

►3 çorba kaşığı tereyağı

►150 gram ince doğranmış pastırma

►75 gr ceviz içi

►2 su bardağı ıslatılmış pirinç

►1 tatlı kaşığı toz şeker

►1 tatlı kaşığı tuz

►3 su bardağı sıcak su

Yapışılı

Bir tencereyi ocağın üzerine alın ve altını orta ateş ayarına getirin. İçine 3 çorba kaşığı tereyağı koyun ve eritin. İçine 150 gr ince doğranmış pastırmayı koyun. Üzerine 75 gram ceviz içini ekleyin ve tüm malzemeleri 2 dakika boyunca kavurun. 3 dakika sonra tencerenin içine önceden ıslatılmış pirinci ekleyin. Pastırmayla pirinci 2 dakika daha kavurun sonra içine 1 tatlı kaşığı toz şeker, 1 tatlı kaşığı tuz ve 3 bardak sıcak su ekleyerek tencerenin kapağını kapatın. Kaynamaya başlayınca altını kısın ve bu şekilde pilav suyunu çekene kadar pişirin. Pişen pilavın kapağını açın birkaç kez karıştırın ve servis tabaklarına alarak servis edin.