Patlıcan sarma
MODA HABER

Patlıcan sarma

GÜNCELLEME TARİHİ: 27 Aralık 2010

Malzemeler:

► 4 adet ince uzun patlıcan
► Taze kekik
► Taze fesleğen
► Dil peyniri
► Şeri domates
► Sıvıyağ

Hazırlanışı:
Patlıcanları zebra gibi soyun. Uzunlamasına çok ince ince doğrayın. Tuzlu suda bekletin. Peçete ile suyunu alın. Patlıcanları yağda altın rengi olana dek kızartın. Yağını peçete ile alın. Patlıcanların arasına birer dilim dil peyniri, birer tutam kekik ve fesleğen koyup rulo yapın. Patlıcanları cam bir fırın tepsisine dizin. Rulonun üzerine şeri domates koyun. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında peynirler eriyene dek pişirin. Servise sunun.

**Püf: Patlıcanları kızartmak yerine tost makinesinde ızgara yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.