Portakal aromalı çikolatalı fondü
MODA HABER

Portakal aromalı çikolatalı fondü

Fevziye Sürmeli'den lezzetli tarifler...

GÜNCELLEME TARİHİ: 13 Aralık 2013

1 adet portakal
1 adet muz
1 adet kivi
1 adet elma
1 adet armut
1 yemek kaşığı limon suyu
Çikolata sosu için;
1 paket çikolata
4 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı kakao
Üzeri için;
½ adet portakalın suyu
1 adet portakal kabuğu rendesi
4 yemek kaşığı bal
2 tutam toz tarçın
Çikolata, tereyağı, kakaoyu bir kaba koyup benmari usulü eritin. Meyveleri soyup iri küpler halinde doğrayın. Elma, armut ve muzların kararmaması için limon suyuna batırın. Bal, portakal kabuğu rendesi,tarçın ve portakal suyunu karıştırın. Meyvelerin bu karışımın içerisine atın. Meyveleri şişlere dizin. Erimiş çikolata sosu bir kaba koyun ve meyve şişlerini sosa batırın.Servis edin.