Risotto
MODA HABER

Risotto

GÜNCELLEME TARİHİ: 14 Aralık 2010

Malzemeler:

► 500 gr Yasmin pirinci
► 1 adet kuru soğan
► 2 adet taze soğan
► 3 kaşık tereyağı
► 2 kaşık zeytinyağı
► 1 su bardağı beyaz şarap
► 2 adet tavuk bulyon ya da 6 bardak tavuk suyu
► 1 su bardağı rende parmesan
► 5 adet doğranmış kuru domates
► Tuz
► Karabiber

Hazırlanışı:
Kuru soğanı küp küp, yeşil soğanı incecik halka doğrayın. 6 bardak ılıktan sıcak tavuk suyu yada su ile şarabı karıştırın. Soğutmayın. Tencereye zeytinyağını ve tereyağını koyun. Kızdırın. Kuru soğanı 1-2 kere çevirin. Pirinci ekleyin. Pirinç ve şeffaflaşmaya başlayana kadar çevirmeye devam edin. Tavuk suyu karışımından bir kepçe ilave edin. Karıştırmaya devam edin. Tavuk suyu çektiğinde, bu işlemi, pirinçler dişe gelecek kıvama gelene kadar uygulayın. Tavuk suyu yeterli olmazsa, eklemeye devam edin.Rendelenmiş parmesanı ilave edip karıştırın. Domatesleri, taze soğanları servis sırasında ekleyip,çevirin.
**Püf : İsteğe bağlı olarak üzerine küp küp beyaz peynir de eklenebilir.
**Püf : Bol karabiber çok yakışıyor.
Afiyet olsun.