Susamlı ballı muz
MODA HABER

Susamlı ballı muz

GÜNCELLEME TARİHİ: 12 Mayıs 2010

Malzemeler
► 4 adet muz
►2 yemek kaşığı limon suyu
►2 yemek kaşığı bal
►1 çay kaşığı rendelenmiş zencefil
►1 adet portakal suyu (rendelenmiş kabuğu)
►2 adet yumurta beyazı
►1 çorba kaşığı nişasta
►1 su bardağı susam ya da Hindistan cevizi
►5 çorba kaşığı sıvı yağ

Yapılışı
Muzları soyup kalın kesin.Üzerine limon suyunu ekleyip, muzlara iyice yedirin. Balı, portakal suyunu,rendesini, zencefili karıştırın.Karışımı muzların üzerine dökün.15-20 dakika marine edin. Yumurta beyazını köpük haline gelene dek çırpın.Muzları önce nişastaya,sırasıyla yumurta beyazına ve susama ya da Hindistan cevizine bulayın.Yağı kızdırın.Muzları her iki tarafını da 3 – 4 dakika kızartın.Sabayon sos ile servis edin.