Tahin soslu fırında balık
MODA HABER

Tahin soslu fırında balık

GÜNCELLEME TARİHİ: 1 Kasım 2010

Malzemeler:

► 4 tane balık filetosu
► 1 çay bardağı tahin
► Limon suyu
► Yarım doğranmış soğan
► 1 kahve fincanı zeytin yağı
► Kimyon

Hazırlanışı:

Tahini azar azar limon suyu ile karıştırarak ince bir sos hazırlayın. Soğanları altın sarısı olana kadar zeytin yağında kavurun. Tahin sosunu soğanların üzerine dökün. Kimyon ekleyin. Altını kısın. Ağzını kapatmadan karıştırarak pişirin. Balık filetolarını folyo serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirin. Fırınınızı 175 dereceye ayarlayın. Balıkları 5 dakika fırınlayın. Tepsiyi fırından çıkartın. Tahinli sosu filetoların üzerine dökün. Tepsiyi tekrar fırına koyun. 5 dakika daha pişirin.
Afiyet olsun.