Tahinli Cevizli Balık
Yemek yazarımız Fevziye Sürmeli'den farklı bir balık tarifi...
GÜNCELLEME TARİHİ: 29 Ocak 2013
MALZEMELER
YAPILIŞI
Levreklerin üzerini çizin. İçini ve üstünü limonlayıp tuzladıktan sonra 5 dakika bekletin. Levrekleri yağlanmış tepsiye dizip 160-180C'de ayarlanmış fırında 15-20 dakika pişirin. Balıkları derisini ve kılçıklarını ayıklayıp didikleyin. Soğanları zeytinyağında pembeleştirin. Maydanoz ile sarmısağı da ilave edip çevirmeye devam edin. Karışıma limon suyu, tahin, dövülmüş ceviz içi, karabiber, tarçın, yenibahar ve tuz ekleyip karıştırın. Didiklediğimiz balıkları da karışımın içerisine ilave ederek iyice karıştırın. Servise sunun.





