Milano'da Lokal Gibi Yaşamak
MODA HABER

Milano'da Lokal Gibi Yaşamak

Aralık ayında bir hafta sonunuzu Milano’ya ayırın. Yüksek enerjisi, harika restoranları ve moda başkenti oluşuyla, ziyaret etmek için en ideal şehirlerden biri.

GÜNCELLEME TARİHİ: 23 Aralık 2021

NEREDE KALMALI?

Bulgari Hotel Milano

Milano'da Covid-19 salgınının en yüksek vaka sayılarına ulaştığı zamanlarda bile kapanmayan otel, turistler kadar lokaller arasında da oldukça popüler. Gün boyu cafe'si ve restoranı hep dolu. Bu sene, eklenen yeni suitleri ve penthouse'u ile bütün ilgiyi üstüne çekmiş durumda. Her türlü lükse sahip olan yeni akıllı suitleri çok başarılı olmuş. Hem kendinize ait bir terasınız hem de özel güneşlenme alanınız bulunuyor. Toplam 58 oda ve suitten oluşan Bulgari Hotel Milano, şehrin tam ortasında gizli kalmış konumu ve yemyeşil bahçesi ile benim Milano'daki favori otelim diyebilirim.


Bulgari Hotel Milano'nun penthouse suiti

Four Seasons Hotel Milano
İki sene süren renovasyonun ardından kapılarını yeniden açan Four Seasons Hotel Milano toplam 108 oda ve suitten oluşuyor. Farklı tarzlarda dekore edilmiş 10 suiti, 4 farklı oda tipi ve oldukça geniş standart odaları olan otel şehrin en önemli konumundan birinde bulunuyor. Modanın kalbi olan Via Montenapoleone caddesinin neredeyse üstünde sayılabilecek lokasyonu ve Milano'nun en önemli turistik atraksiyonlarına yürüme mesafesinde oluşu ile şehirdeki ikinici favori otelim.


Kısa süre önce yeniden kapılarını açan Four Seasons Hotel Milano'nun lobi alanı

FİFTY HOUSE MİLANO
Fifty House Milano tam bir çağdaş sanat oteli. Şehrin rezidanslarla kaplı yeni tarafında bulunan bu etkileyici butik otel toplam 50 suitten oluşuyor. İçinde şehrin en popüler restoranlarından biri olan Kowa hizmet veriyor, Milanoya uğrarsınız mutlaka deneyimlemelisiniz. Otelin bulunduğu Via Benvenuto Cellini, keyifli cafe ve restoranların olduğu, alışveriş için butik tarzda dükkanların ön plana çıktığı keyifli bir semt.

NEREDE YEMELİ?

Il Ristorante
Niko Romito üç Michelin yıldızlı bir şef. Dünyanın farklı şehirlerinde çalıştıktan sonra, iki sene süren araştırmaları sonucunda Bulgari Hotel Milano içine restoranını açmış. Çağdaş tarz ile İtalyan mutfağını harmanlayarak inanılmaz tatlar ortaya çıkarmış. Öğlen ve akşam için iki farklı menü oluşturmuş ve birbirinden enfes tatlar yaratmış.


Il Ristorante

Le Specialita Milano
1977 yılından beri hizmet veren aile restoranı makarna ve pizzaları ile meşhur. Lokallerin özellikle hafta sonu favorisi. Rezervasyonsuz giderseniz, uzun kuyruklar oluştuğu için biraz beklemeniz gerekebilir. Ben pizzalarına bayıldım ama tiramisuları da çok başarılıydı, yemek sonrası yeriniz kalırsa mutlaka denemenizi öneriririm.


Le Specialita pizzaları ile ünlü

Il Salumaio di Montenapoleone
Milano denince akla gelen ikinci şey Il Salumaio di Montenapoleone. Merkezi konumunda 1957'den beri hizmet veren ve her gün dolu olan restoran, servisi, yemekleri ve ortamı ile şehrin bir numaralı lokasyonu diyebilirim. Milano Moda Haftası sanki bu restoranda gerçekleşiyor. Kadın ya da erkek herkes o kadar güzel kıyafetler içinde buraya geliyor ki bir şıklık yarışı varmış gibi görünüyor. Deniz ürünlü salataları ve makarnaları herkesin favorisi. İnsanların saatlerce yiyip içtiği, benimse insanları seyrettiğim ikonik bir restoran.


Il Salumaio di Montenapoleone

Luini Panzerotti
İtalyanların gün içinde atıştırmalık olarak tükettikleri ve İtalyan fast food'u olarak adlandırdıkları kızarmış hamur topları adeta birer kalori bombası. İçlerine aklınıza gelebilecek neredeyse her tür ürünü koyuyorlar. Luini ise Milano'nun bu konuda en meşhur yeri. İnsanların kuyrukta beklediği mekanda, kokusunu metrelerce önceden aldığınız bu efsane yiyeceği tatmalısınız. Kızarmış hamur deyip geçmeyin, yedikçe yiyesi geliyor insanın.

Pasticceria Adolfo Stefanelli
Şef Adolfo Stefanelli'nin tatlıları ile meşhur pastane ve cafe'si. Sabahın erken saatlerinde Milanoluların kahveleri ile keyif yaptığı, tatlıları için sıraların oluştuğu bir tatlı cenneti. Pandemiden dolayı dışarıya da ekstra masa koymuşlar; havalar güzel olduğunda tatlı yerken bir yandan da gelen geçen Milanoluları izlemek oldukça keyifli.


Rossana Orlandi Gallery

Rossana Orlandi Gallery
Rossana Orlandi, dünyanın en tanınmış tasarımcı, sanatçı ve danışmanlarından biri. Milano'da geniş bir alan üzerine kurulmuş inanılmaz bir atölyesi bulunuyor. İçerisi bir cennet; sanat seven ya da sevmeyen herkes bir kez olsun gidip ziyaret etmeli. Telefon ile randevu alarak gitmenizi tavsiye ederim. Atölyedeki her şey özel dizayn edilmiş ve her tür zevke hitap ediyor. Çok beğeneceğiniz mobilya, obje ya da tablolar bulacağınızdan eminim. Aklınızda olsun, gezerken beğendiniz her şeyi o an alma imkanı da sunuyorlar. Hazırlıklı olun derim, benim bir sürü parçada aklım kaldı.