St. Moritz’de Kar Tatili
SEYAHAT

St. Moritz’de Kar Tatili

İsviçre’nin en küçük dağ kasabası, Avrupa sosyetesinin gözde kayak tatili mekanı St. Moritz’de kar tatili.

GÜNCELLEME TARİHİ: 1 Ocak 2022

Yazar: İlker Topdemir

St. Moritz, 1960'lı yıllardan itibaren ünlüleri ağırlamaya başladı. Toplam yerleşik nüfusu normal aylarda 5200 iken, kış aylarında neredeyse yarım milyonu bulan destinasyon, yılın 322 günü güneşin ışıldadığı, pistleri toplam 350 kilometreyi bulan gerçek bir kayak cenneti.

Spor tutkunlarını büyüleyen pistlerin bulunduğu Doğu Alpleri'nin en yüksek tepesi olan Piz Bernina, deniz seviyesinden 1856 metre yükseklikteki

bu masalsı şehrin birkaç kilometre güneyinde yer alıyor.

Bernina Express trenleri St. Moritz dahil bütün kayak destinasyonlarına uğruyor

St. Moritz'in iki ayrı bölgesi var; Dorf ve Bad. Dorf daha lüks mağazaların bulunduğu bölge, Bad ise daha çok lokallerin tercih ettiği bölge olarak biliniyor.

İstanbul'dan St. Moritz seyahatinizi Zürih üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. Türk Havayolları ile her gün İstanbul Havalimanı'ndan iki, Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan bir sefer düzenleniyor. Zürih'ten otellerin transfer servisleriyle iki buçuk saatte bu muhteşem kayak merkezine varıyorsunuz.

Konaklama için seçenekler ise birbirinden özel ve güzel.

Badrutt's Palace Hotel

Badrutt Palace, toplam 157 odası ile St. Moritz'in en eski oteli. 1896'dan beri dünyanın dört bir yanından kayakçıları misafir eden adres, kayak merkezinin en gösterişli oteli olarak da biliniyor. Otelde 6 restoran, spa ve kapalı havuz bulunuyor. Kayak pistlerine çıkış teleferiğine 500 metre mesafede yer alan otelin tecrübeli concierge'inden diğer pistler hakkında bilgi alabilir, dilediğiniz pistte kayabilirsiniz.

Carlton Hotel St. Moritz

St. Moritz'in en butik oteli; en küçüğü 35 metrekarelik toplam 60 odası ve İsviçre Alpleri'ne bakan manzarası ile çok lüks bir adres. 24 saat butler servisi olan otelde 3 katlı bir spa yer alıyor. Otelin içindeki restoranlardan Da Vittorio, diğer şehir ve ülkelerde de restoranları bulunan 2 Michelin yıldızlı şef kardeşler Enrico ve Robert Cerea'nin idaresinde. Enternasyonal fine dining restoranı Romanoff ise gün içinde kahvaltı ve öğlen yemeği servisi veriyor.

Otelde Cosy Bel adında ödüllü bir bar da var. Saat 15:00 itibariyle sıcak içecek servisi, akşamları ise birbirinden lezzetli kokteyller servis ediyor.

Kulm Hotel St. Moritz

Konuklarını yaz-kış ağırlayan Kulm Hotel, 164 oda ve suitten oluşan, St. Moritz'in en zarif ve en büyük spa'ya sahip oteli. İçinde 5 gurme restoran, 2000 metre spa, çocuk havuzu, yaz ayları için 3 tenis kortu ve 9 delikli golf sahası yer alıyor. Restoranlarından Grand, kahvaltı ve 6 çeşit menüsü ile akşam yemeği servis ediyor. The Pizzeria, İtalyan lezzetleri tadabileceğiniz, öğlen ve akşam servisi yapan bir trattoria. The K, 3 Michelin yıldızlı Arjantinli şef Mauro Colagreco'ya ait. Pazar ve Pazartesi günleri dışında servisi var. Chesa al Parc, daha ziyade İsviçre yemekleri ve enternasyonal menü servis eden, ilkbahar ve yaz aylarında terasında oturabileceğiniz, dağ ve göl manzarası olan keyifli bir restoran. Sunnay Bar ise Peru mutfağı sunan ve sadece kış aylarında servis veren bir restoran. Şef Claudia Canessa yönetiminde, özel tabaklarda sunulan Asya-İspanyol mutfağı karışımı menüsü ile akşam yemekleri için açık, Çarşamba ve Perşembe günleri kapalı. Bunların dışında, gurme lezzetler için bir önerim daha var: Denizden 1822 yükseklikteki Via Serlas, dünyanın en lüks markalarının sıralandığı, gün batımı sonrası kalabalıklaşan muhteşem bir merkez. Bu caddede dünya mutfakları sunan fine dining restoranlarını keşfedebilirsiniz.