Mert Aslan'dan Haziran Önerileri
MODA HABER

Mert Aslan'dan Haziran Önerileri

Moda Direktörü ve Stil Danışmanı Mert Aslan’dan Haziran önerileri.

GÜNCELLEME TARİHİ: 4 Haziran 2021

Christian Dior La Collection Privée'nin son mucizesi Eden-Roc içeriğindeki turunçgiller, deniz tuzu, yasemin ve çam kokularıyla beni sanki 1976 yazına, parfümün adını aldığı Hotel du Cap Eden-Roc'un havuzbaşında Slim Aarons'un çektiği ikonik fotoğrafa ışınlıyor.

Her ne kadar yaz mevsiminde denim şort ve bol beyaz gömlek çabasızlığına gönül versem de sezonun zanaati ve ince işçiliği ön planda tutan parçalarına da kayıtsız kalamıyorum. 2021 yazının belki de en göz alıcı trendi "crochet", aklımı ve ruhumu ilk olarak Valentino erkek koleksiyonundaki lilyum işlemeli hırka ile çaldı.

Valentino'nun tığ işi mayosu,Acne'nin gün batımı rengindeki eteği , Dior'un tül detaylı şapkası ve tabii ki Gabriela Hearst'ün ismini ikonik şarkıcı Nina Simone'den alan ve Bolivyalı kadınlar tarafından yapılan kaşmir tığ işi Nina çantası sezonun gözdeleri.

Dior İlkbahar/ Yaz 2021 koleksiyonunun en romantik parçalarından biri olan bu tığ işi elbise bizlere crochet elbiselerin zamansızlığını anımsatıyor sanki.Valentino elbisenin incelikli detayları göz kamaştırırken, sizce de örgü detaylı Valentino Garavani çanta , Gianvito Rossi gladyatör sandaletler ve Cartier Clash de Cartier küpeler ihtişam dozunu artır mıyor mu?

Peki, Raquel Welch'in 1967 yılında Paris'te evlenirken giydiği beyaz tığ işi elbiseyi anımsayanınız var mı? Kusursuz bir güzellik. Belki de tığ işini bu kadar sevmem; 60'lar ve 70'lerin kusursuz ve zamansız stillerini, dünyanın dört bir yanındaki el emeğinin modaya ahenk katmasını ve günümüzde dahi ilham vermeye devam etmesini sevmemle aynı sebeptendir.

Gözlerimi kapatıp, Brigitte Bardot'yu Hotel du Cap Eden-Roc'un havuzbaşında Gabriela Hearst Ocon elbisesi ,The Attico Reneesandaletleri, Serpui papağanlı çantası ve Ninon Pineapple küpeleriyle salınırken hayal ediyorum.

Havuzbaşında tığ işlerine sezonun en gözde mayoları ve rafyalar eşlik ediyor. Christopher Esber mayo, Gabriela Hearst Hays loafer'lar ve Prada rafya çanta ile flörtte.

Eres'in ayçiçeği renkli mayosu Dior rafya sandaletler ve BottegaVeneta çanta ile kendinden geçmiş.

"Ne dersiniz?" diyor Eres'in tek omuzlu mayosu Gia Couture'nin Rosie sandaletlerine ve Fendi'nin Shell çantasına; "Bakarsınız umduğumuzdan iyi geçer bu yaz!"