Mert Aslan'dan Ağustos Önerileri
MODA HABER

Mert Aslan'dan Ağustos Önerileri

Moda Direktörü ve Stil Danışmanı Mert Aslan’dan Ağustos önerileri.

GÜNCELLEME TARİHİ: 10 Ağustos 2021

Sonbahar '21 koleksiyonları dergi kapaklarını işgal etmeye başlamışken siz de benim gibi gönlü ve ruhu yazda olanlardansanız başlıyoruz.Ama önce açın müziğin sesini, çınlasın Patty Bravo'dan La Bambola. Pre-Fall '21 koleksiyonlarının en iç açıcı ve en yaz kokanı Mara Hoffman'ın kum rengi kenevir lifi gömleği ve bermudası Ağustos'un en hiti.

Etnik detayların yaz stiline adapte edilmesini sevenlerdenseniz Anemos'un fındık kabuğu rengindeki tek omuzlu mayosunu ya da Zeynep Arçay'ınV yaka örgü mayosunu Ulla Johnson'un desenli Tariq şortuyla birlikte giyin.

Johanna Ortiz'in deniz kabuğu detaylı Postales De Amor sandaletleri ve Mehry Mu'nun rafya Rita çantası bu look'un tamamlayıcıları. Son zamanlardaki favori markalarımdan Deepa Gurnani'nin boncuklu küpeleri her kombini yükseltmek için olmazsa olmaz.

Yazın vazgeçilmezi denilince aklıma hemen Cindy Crawford'un 1992'de Pepsi Super Bowl reklamı için giydiği denim şortu ve beyaz gömleği geliyor.

Bu sade ve zamansız görünümü görüp artırmak isterseniz Etro'nun fırfırlı gömleğini Valentino'nun işlemeli denim şortuyla kombinleyin.

Etro işlemeli kemer,Ancient Greek Sandals deri sandaletler ve Janessa Leone Hollis hasır çanta ile ikonik yaz stilinizi ortaya koyun. Hasır şapka ve deri kemerle bele oturtulan bir gömleğin yarattığı kusursuzluğu Jacqueline de Ribes'in Ibiza'daki evinin merdivenlerinde çekilen fotoğrafında görmek mümkün.

Ben yine de uzun elbiselerden vazgeçemiyorum diyenlerdenseniz Johanna Ortiz'in Glorious Rivers cutout detaylı elbisesi, Proenza Schouler'in kroşe detaylı elbisesi ya da Christopher Esber'in cutout detaylı örgü elbisesi favorilerimden.

Amina Muaddi'nin Naima wedge'leri ve Eduarda Brunelli'nin Savannah küpeleri Ağustos akşamları için muhteşem bir seçim. Eklektik vizyonu ve çarpıcı dekorasyon zevki ile ünlü mimar ve tasarımcı Sig Bergamin'in sanatı nasıl da kusursuz kullandığını gösteren, Assouline'den çıkan Art Life by Sig Bergamin kitabını mutlaka inceleyin.

Bergamin'in tasarladığı evleri arka fona alıp, Johanna Ortiz'in alamet-i farikası bluzu ve sarong eteğini deniz kabuklu küpeleriyle tamamlayın.

Cult Gaia'nın rafya sandaletleri bu görünüme eşlik etsin. Louis Vuitton'nun Dancing Blossom parfümünün Arap yasemini, Mayıs gülü, osmantus ve sümbülteber notaları sizi olmayı hayal ettiğiniz yerlere götürsün.