Yoğurtlu Nohutlu Çorba
MODA HABER

Yoğurtlu Nohutlu Çorba

Yemek yazarımız Fevziye Sürmeli'den iştah açan bir tarif...

GÜNCELLEME TARİHİ: 11 Ekim 2012

MALZEMELER

2 lt et suyu
200 gr kıyma
150 gr haşlanmış nohut
500 gr süzme yoğurt
75 gr pirinç
1 yumurta
50 gr un
50 gr tereyağı
50 gr zeytinyağı
10 gr nane
2 soğan
100 gr sıvıyağ
Tuz, karabiber

YAPILIŞI

Çorba tenceresinde pirinçleri et suyuyla haşlayın. Pirinçler yumuşayınca süzgeçle pirinçleri başka bir kaba çıkarın. Süzme yoğurdu, unu ve yumurtayı ayrı bir kapta çok az soğuk suyla karıştırın. Kaynamakta olan et suyuna karıştırarak ekleyin. Kaynadıktan sonra haşlanmış nohudu ve pirinci ekleyip kıvama gelene kadar kısık ateşte kaynatın. Kıymayı soğan, tuz ve biberle yoğurun. Nohut büyüklüğünde köfteler yapıp tavada az yağda kızartıp çorbaya ekleyin. Çorbanın kesilmemesi için tuzunu çorbayı ocaktan aldıktan sonra ilave edin. Üzerine zeytinyağında kızdırılmış naneyi döküp servis edin.