Yörük çorbası
MODA HABER

Yörük çorbası

GÜNCELLEME TARİHİ: 1 Mart 2010

Malzemeler

►2 lt su
►2 su bardağı nohut
►Yarım paket erişte
►1 yemek kaşığı biber salçası
►1 yemek kaşığı domates salçası
►2 yemek kaşığı kuru nane
►2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı tereyağı
►Tuz , karabiber, kırmızı biber
►2 adet tavuk bulyon.(Et suyunuz varsa daha makbul)


Hazırlanışı


Bir gece önceden nohut ıslatılır. Kaynamakta olan suya et bulyonlar eklenir.Ayıklanıp yıkanmış nohutlar da eklenir. Nohutların pişmesine yakın,erişteler atılır, tuz ilave edilir. Altı kısılarak pişirilir.Erişte ve nohut iyice pişince ateşin altı kapatılır. Ayrı bir tencerede yağ eritilip biber salçası, domates salçası,nane ve dövülmüş sarımsak, sos haline getirilip çorbanın içine eklenir.2-3 dakika daha pişirilir.