Yufkalı dondurma
MODA HABER

Yufkalı dondurma

GÜNCELLEME TARİHİ: 17 Ocak 2011

Malzemeler:

► 1 su bardağı süt
► 2 kutu krema
► 1 paket krem şanti
► 2 paket vanilya
► 6 yumurta sarısı
► 1 su bardağı toz şeker
► 1 yufka
► 1 yemek kaşığı eritilmiş margarin

Malzemeler:
Derin bir tencerede süt ve kremayı , 2 paket vanilyayı ilave edip kaynatın. Karışımı ateşten alıp dinlendirin. 6 yumurta sarısını şekerle iyice çırpın. Yumurtalı karışımı kaynattığınız kremalı süte ekleyip karıştırın. Kremalı karışımı 6-7 saat buzlukta bekletin. Fırını 180 dereceye ayarlayın. Başka bir yerde yufkayı erittiğiniz margarin ile yağlayın. Yufkayı 5 cm. uzunluğunda şeritler halinde kesin. Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin. Fırına verip 15 dakika kadar pişirin. Krem şantiyi tarifine göre hazırlayın. İçerisine çilek ya da mevsim meyveleri ekleyip,blendırda çekin. Buzluktaki dondurmayı, bir kaşık yardımı ile kaplara alın. Krem şantiyi dondurma dekoratif bir şekilde sıkın. Fırından çıkan yufkaların üzerine kakao ve pudra şekeri serpin. Dondurma kaselerinin üzerine yerleştirin. Servis yapın.
Afiyet olsun.