Sıkılaştırıcı destek
GÜZELLİK

Sıkılaştırıcı destek

Body Form Wellness’ın kurucusu Çiğdem Dönücü, bacaklarda kan dolaşımını ve ısıyı artırarak uyguladığı selülit giderici masaj tekniğiyle adından bahsettiriyor. Peki, tam olarak ne vadediyor?

GÜNCELLEME TARİHİ: 1 Haziran 2018

Pelin Hasçalık

Refleksoloji ve çeşitli masaj teknikleri üzerine dersler aldıktan sonra kendi yöntemini geliştiren ve en zoru olmasına rağmen makine ile değil, elle masaj uygulamayı tercih eden Çiğdem Dönücü, uzun yılların getirdiği tecrübeyle oluşturduğu Havva Masajı'nı Bebek'teki merkezi Body Form Wellness çatısı altında sunuyor. Danışanların problemlerine göre şekillendirilen, bacaklar ile kalça bölgesine odaklanan ve kısa sürede etki vadeden masaj tekniğini kendisinden dinledik.

Bu masaj tekniğini nasıl geliştirdiniz?
Her şey bir neden sonuç ilişkisi üzerine kuruludur. Ben de problemin sebebini ve çözümünü bulduğum zaman, tekniğinden ismine kadar 15 yıllık bir emeğin sonucu olan Havva Masajı'nı danışanlarıma tanıttım. Selülit masajı söz konusu olduğunda vücuttaki bölgesel sorunları iyi tanımak ve problem hangi noktadaysa, doğru hareketlerle bu bölgede gözle görülür bir çözüm oluşturmak son derece önemli. Birçok masaj tekniği var ve özellikle selülit masajı oldukça efor sarf edilmesi gereken bir masaj türü. Bu etkiyi yaratmayı sağlayan birçok teknolojik makinenin tanıtılmasının asıl nedeni de
bu.

Masajın doğru uygulanması neden önemli?
Havva Masajı, el manipülasyonlarıyla, can acıtmadan, morartmayan bir teknikle uygulanıyor. Bu anlamda diğer selülit masajı türlerine yeni bir yaklaşım sunuyor. Masaj dikkatli ve bilinçli olarak yapılması gereken bir işlemdir. Selülit masajında bacaklar işlem görür ve dokuya zarar verilmemesi gerekir. Selülit olan vücut bölgesinde kan dolaşımı yavaşlamış demektir. Kan dolaşımı yavaşlayan bölgede ise damardan doku sıvısı sızar. Bu sıvı, vücudun savunma mekanizması nedeniyle bağ dokusu ile sarılır. Bağ dokusunun sardığı kaçak sıvı deri altında kesecikler oluşturur ve bu kese dokusunun artmasıyla oluşan düzensiz yerleşim vücutta portakal kabuğu benzeri bir görünüme, yani bölgesel selülite sebep olur. Östrojen seviyesi yağ birikimini ve selüliti artırdığından, kadınlarda daha fazla görülür. Kadınlarda daha sık görülmesinin nedenlerinden biri de bağ ve kas dokumuzun zayıf olması. Özellikle varis olan kişilerde selülite daha sık rastlarız. Çünkü varis demek damar ve dolaşım problemi demektir. Masaj, doğru uygulandığında vücudun kendini iyileştirme yeteneğini harekete geçiren, sağlığı geliştiren, cildi güzelleştiren, bizi forma sokan ve kendimizi harika hissetmemizi sağlayan bir uygulama.

Selülit masajı vücutta nasıl bir değişim yaratıyor?
Masajın etkileri vücuda dalga dalga yayılır. İlk olarak kan dolaşımı canlanır ve böylece hücreler daha iyi beslenerek daha çabuk toparlanmaya başlar. Kan dolaşımı arttığı için vücut toksinleri ve ödemleri kolayca uzaklaştırır. Masajla kaslarımızın esnekliği artar, eklemlerimiz rahatlar ve hareket kabiliyetimiz gelişir. Kısacası, masajın kendimizi daha iyi hissetmemizi sağladığını söyleyebilirim. Bir kadının kendini güzel hissetmesi için vücudunda gördüğü kusurları örtmek yerine çözüm üretmesi gerektiğine inanırım. Problemlerin ortadan kalkması insanın özgüvenini yerine getirir. Bu da ciddi bir psikolojik onarım demektir.

Düzenli olarak haftada bir kez uygulandığında bu masajın avantajları neler?
Masaj sayesinde vücutta dolaşım harekete geçtiği ve bu da ısı artışına sebep olduğu için kan ve lenf dolaşımı düzenlenerek, ödem giderilir. Fibroblast hücrelerinin uyarılmasıyla kolajen üretimi artar. Kolajen artışı ise bacak, popo, diz üstü ve bacakların iç kısmında toparlanma sağlar. Bölgesel yağlanma probleminin çözülmesinin yanı sıra vücutta toksin birikimi de yok olur. Dokudaki oksijenlenme artışı ise cildin daha elastik ve fit olmasını sağlayarak vücudu şekillendirir.