Güzelleştirme Sanatı
GÜZELLİK

Güzelleştirme Sanatı

Chiara Ferragni’nin göz alıcı güzelliğini ortaya çıkaran Manuele Mameli ile makyaja ve trendlere dair bir sohbet. Pelin Hasçalık

GÜNCELLEME TARİHİ: 24 Kasım 2020

Ünlülerin makyaj ve saç tasarımlarını yapan biri olarak mesleğiniz 'glam artist' olarak geçiyor. İşinizi biraz anlatır mısınız?


Benimki biraz istisnai bir iş kolu.Yaptığım işi gün geçtikçe daha çok seviyorum. Güzellik setlerinden kampanya çekimlerine uzanan, her daim bana yeni fikirler veren geniş bir çevrede çalışıyorum. Chiara ile çalışmaya başladığımdan beri sürekli bir şeyler öğrenme ve muhteşem deneyimler yaşama fırsatı yakaladığımı söylemeliyim.

Chiara Ferragni ile ne zamandan beri çalışıyorsunuz? Favori makyaj uygulaması nedir?


Chiara ile beş yıldır düzenli şekilde çalışıyoruz. Onunla işbirliği yapmak, profesyonel ve kişisel anlamda gelişmek anlamına da geliyor. Favorisi yalın ve natürel bir görünüm, tıpkı kişiliği gibi. Makyaj konusundaki zevkine artık çok hakimim; tamamen sıcak ve aydınlık tonlarla yapılan uygulamaları seviyor.

Chiara'nın katıldığı defilelerde, görünüm oluşturma süreci nasıl ilerliyor?


Chiara'nın görünümüne karar verirken, genellikle ne giyeceğinden yola çıkıyoruz.Ayrıca prestijli moda dergilerini kendimize referans alıyor, bizi büyüleyen Instagram profillerini inceliyoruz. Aslında bize ilham veren şeyler üzerine her gün konuşuyoruz ve genellikle benzer çizgide ilerliyoruz.

Chiara'nın düğün günü görünümü için ilham kaynağınız neydi?

Böyle önemli bir güne özel, muhteşem bir makyaj oluşturmak için ikimiz de uzun süre düşündük. Birçok deneme yaptıktan sonra, natürel ve sade bir makyajın onu iyi şekilde yansıtacağına karar verdik.Aydınlık, çekici ve son derece zarifti.Tabii,suya dayanıklı ürünler kullandım. Ne de olsa o gün makyajın gözyaşını tolere etmesi gerekecekti.

Sosyal medya takipçilerinizle iletişimiz nasıl?

Sürekli etkileşim içerisinde olmaya çalışıyorum. Güzellik dünyasına tutku ve ilgi duyan takipçilere sahibim. Onlarla projelerim hakkında her şeyi paylaşıyor, sevdiğim markaları söylüyor, en çok kullandığım ürünler hakkında bilgi veriyor ve meraklarını gidermek için sordukları soruların her birine cevap vermeye çalışıyorum.Takipçilerimin bana güvendiğini ve onlara dürüst önerilerde bulunacak birini aradıklarını da biliyorum. Bu nedenle, yaptığım işbirlikleri ve desteklediğim markalar konusunda onlara karşı yüzde yüz saydam olmam çok önemli. Uzun yıllardır kurduğum etkileşim sayesinde güzel bir iletişime sahip olduğumuzu söyleyebilirim.

Makyajda kural tanımadığınızı ifade ediyorsunuz. Bu hiçbir sınırınızın olmadığı anlamına mı geliyor?

Makyaj artisti demek, adı üzerinde, sanatçı demek! Mesleğimin hiçbir kurala bağlı olmaması gerektiğine inanıyorum.Yine de net bir felsefem var; makyaj uyguladığım kişinin yüzündeki özellikleri saklamam, tam aksine bazı bölgeleri öne çıkararak kendine özgü güzelliğini vurgulamayı tercih ederim."Bambaşka biri oldum" gibi bir yorum almaktansa,"Ne hoş oldum!" denmesi beni daha mutlu eder. Ayrıca müşterimin ihtiyaçlarını dinler, ikimizi de tatmin edecek bir sonuç yaratmak isterim.

Sonbahar için güzellik önerileriniz neler?

Sonbaharda, sezonun karakteristik renklerini kullanmaya odaklanırım; sıcak tonlarla bazen mat, bazen de stratejik köşeleri aydınlatan göz makyajı yapmayı severim. Maske zorunluluğu nedeniyle bu ara bakışlara odaklanıldı ve göz makyajı önem kazandı.Vazgeçilmezlerim; hacim veren maskara, çikolata kahvesi göz kalemi, sıcak tonlu far ve bakışları aydınlatan bir highlighter. Yeni güzellik trendleri hakkında yorumlarınız neler? Uzun, zahmetli uygulamalardan kaçınmanızı öneririm. Sizi en iyi sonuca ulaştıracak ve hayatınızı kolaylaştıracak birkaç ürüne sahip olmanız yeterli. Aslında tek ihtiyacınız olan, aydınlık bir makyaj bazı, sıcak tonlara sahip göz makyajı ve doğal renkli dudaklar. Canlı renkler kullanacağınız zaman, sizde en iyi görünecek tona karar vermek için birkaç kez deneme yapın. İyi dengelenen her renk, farklı yüz hatlarına uyum sağlayabilir.