"Kelimetre" ile kelime düellosu başladı!
LIFESTYLE

"Kelimetre" ile kelime düellosu başladı!

Akıllı telefon penetrasyonun artmasıyla tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de mobil uygulama pazarı hızla büyüyor. Bunlardan biri de en popüler uygulama kategorilerinden olan oyun kategorisinin yeni gözdesi Kelimetre.

GÜNCELLEME TARİHİ: 28 Şubat 2014

Kelimetre, akıllı telefonlar ve tablet bilgisayarlar üzerinde oynanabilen interaktif çok oyunculu çevrimiçi bir kelime bulmaca oyunu. Oyunun amacı verilen süre içerisinde 4x4'lük bir kelime panosuna yerleştirilen harfleri birleştirerek en fazla puanı elde etmek. Panodaki bazı harfler özel işaretlere sahip, bu harfleri kullanarak kelime oluşturmak ekstra puanlar kazandırıyor. Aynı zamanda bulduğunuz kelimenin uzunluğuna göre de bonuslar kazanabilirsiniz.

Oyunu rastgele bir rakiple veya arkadaşlarınızla oynayabilirsiniz. Kelimetre'yi benzerlerinden ayıran en önemli özelliği ise birden fazla kişiyi davet ederek grup olarak oynayabilmek. Oyun içinde oluşturabileceğiniz arkadaş listesinin yanında, Facebook arkadaşlarınız ile de Kelimetre oyununu oynayabilirsiniz. Oyunların içinde bulunan sohbet penceresi ile rakiplerinizle iletişim kurabilirsiniz.

Her oyun 3 tur olarak oynanıyor. Bir sonraki tura geçmek için tüm oyuncuların o turu tamamlaması gerekir. 3 turun sonunda en yüksek toplam puana sahip oyuncu, oyunun galibi olur. Oyuna yeni katılanlar için ise antrenman bölümü var. Kendinizi geliştirmek istiyorsanız antrenman bölümünde tek başınıza oyun oynayabilirsiniz.

Oyunun diğer bir özelliği ise kelime bulmakta zorlandığınız anda İpucu alabilmeniz. Oyuna her girişinizde size hediye edilen veya satın alabileceğiniz Jetonları kullanarak ipucu alabiliyorsunuz.
Kelimetre çok dilli olarak kurgulanmış, ilk etapta Türkçe, İngilizce ve İsveççe olarak yayınlanan oyuna sürekli yeni diller eklenecektir.
Kelimetre Apple Store'da yayınladı. Android versiyonu ise çok yakında yayınlanacak.


Geliştirme Ekibi
Kelimetre, 10 yıldan fazla süredir dijital ajans ve oyun şirketlerinde tecrübe edinmiş bir ekibin kurduğu Taktik Interactive tarafından geliştirilmiştir. Taktik Interactive mobil uygulamalar geliştirmek üzere kurulmuş bir teknoloji şirketidir.