LIFESTYLE
Adana Usulü Balık
CafeRuj Yemek Yazarı Fevziye Sürmeli'den lezzetli tatlar her gün burada...
GÜNCELLEME TARİHİ: 22 Ağustos 2014
Malzemeler:
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karabiber
2 adet derisiz beyaz balık eti
2 kaşık tereyağı
1/4 bardak su
2 kaşık taze limon suyu
2 diş kıyılmış sarımsak
1 tavuk bulyon
1 kaşık taze kıyılmış maydanoz
Hazırlanışı:
Bir kase içerisinde kekik, tuz, karabiberi karıştırıp balığa sürün. Tereyağını tavada eritip içine balığı atın ve 3-5 dakika her iki tarafını da pişirin.
Aynı tavada su, limon suyu ve sarmısağı da karıştırarak kaynayana kadar pişirin. Balığın üzerine bu karışımı dökün.Altını kısın.5 dakika daha pişirin.
Servis ederken üzerine taze maydanoz serpmeyi de unutmayın.
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karabiber
2 adet derisiz beyaz balık eti
2 kaşık tereyağı
1/4 bardak su
2 kaşık taze limon suyu
2 diş kıyılmış sarımsak
1 tavuk bulyon
1 kaşık taze kıyılmış maydanoz
Hazırlanışı:
Bir kase içerisinde kekik, tuz, karabiberi karıştırıp balığa sürün. Tereyağını tavada eritip içine balığı atın ve 3-5 dakika her iki tarafını da pişirin.
Aynı tavada su, limon suyu ve sarmısağı da karıştırarak kaynayana kadar pişirin. Balığın üzerine bu karışımı dökün.Altını kısın.5 dakika daha pişirin.
Servis ederken üzerine taze maydanoz serpmeyi de unutmayın.