Yer çekimine karşı
LIFESTYLE

Yer çekimine karşı

Avşar Klinik Kurucu Ortağı Op. Dr. Dilek Avşar, yeni dönem derin doku radyofrekans uygulaması olan Scarletli Endolift’i anlatıyor.

GÜNCELLEME TARİHİ: 13 Haziran 2019

Scarletli Endolift'in farkı ve avantajı nedir?
Yüze yapılan cerrahi işlemlerde hedef yer çekimine karşı oluşan etkiyi silmektir. Scarletli Endolift uygulamaları gibi derin bölge radyofrekans tedavileri ise cilt altı kolajenin yeniden yapılanmasını sağlar. Yaşla birlikte cilt altı destek dokusu azalır. Cilt altında kolajen, hyalüronik asit, elastin gibi ara dokular vardır. Bu dokular cilt gözeneklerinin sıkı kalmasını sağlar ve bu sayede cilt gergin olur, sarkmaz. Yaşın ilerlemesi, solaryuma fazla girilmesi, kontrolsüz güneşlenme ve besin desteğinin azalması ile cilt altı destek dokuları azalır. Cilt önce yumuşar, ardından ince kırışıklar başlar ve sonrasında cilt altında boşluklar oluşarak sarkma meydana gelir. Medikal bakımlar ve yaşın ilerlemesinin olumsuz etkilerini azaltmak için yapılan tüm tedavilerde hedef cilt altı destek dokularını artırmaktır.

Derin doku radyofrekans uygulamaları cilde nasıl etki ediyor?
Yüksek ısı altında yapılan uygulamalarda ısının etkisi ile cilt bir anda gerginleşir ve sonrasında ciltte ince kırışıklar, sarkma gibi yan etkiler görülebilir. Bu sebeple yeni dönem derin doku radyofrekans uygulamalarında hedef, cildin derinliklerine kontrolsüz yüksek ısı vermeden elektrik enerjisi ile uyarı vermektir. Bu uyarının etkisi ile hücreler arasındaki ara doku yeniden yapılanmaya başlar. Cilt yeniden yapılanıp sıkılaşarak gerginleşir ve yerçekimine direnç göstererek yukarıya doğru çekilir. İnce kırışıklar açılır, ten daha canlı ve parlak hale gelir. Derin doku radyofrekans tedavileri hekim tarafından yapılması gereken, iyileşme süresi gerektirmeyen işlemlerdir.

Radyofrekans tedavileri hangi bölgelere uygulanabiliyor?
Derin doku radyofrekans uygulamaları yüz, boyun ve dekolte bölgesi ile birlikte vücudun diğer tüm bölgelerine de yapılabilir. Yüz ve vücut başlıklarının genişliği ve üzerlerindeki mikro iğne uçlarının sayı ve derinlikleri farklıdır. Ancak başlıkları farklı olsa da etki mekanizmaları aynıdır. Vücut başlığı ile özellikle koltuk altı ve bacak içlerindeki sarkmalar, karın bölgesindeki yumuşamalar ve çatlaklar tedavi edilir. Özellikle 35 yaş sonrası yetişkin g ruba uygulanması önerilen derin doku radyofrekans işlemi esnasında acı hissi olmakla birlikte, öncesinde uygulanan lokal anestezik kremler sayesinde bu his oldukça azalır.

Tedaviyi hangi sıklıkla uygulamak gerekiyor?
Scarletli Endolift tek seanslık bir tedavi olup, kişinin ihtiyacına göre belirli yıllarda tekrarlanabilir. İşlem yüz bölgesinde yaklaşık 45 dakikada tamamlanır. Vücutta ise yapılacak alana göre süre değişebilir.