İzolasyon döneminde psikolojinizi koruyun!
LIFESTYLE

İzolasyon döneminde psikolojinizi koruyun!

Değişen düzen, sosyal aktivitelerin eksikliği, ruh halinizi etkiliyor olabilir. İzolasyon döneminde evde kalmayı iyi değerlendirin ve modunuzu yüksek tutun.

GÜNCELLEME TARİHİ: 3 Nisan 2020

Bu sıralar kendinizi normalden daha depresif veya psikolojik olarak kötü mü hissediyorsunuz? Merak etmeyin yalnız değilsiniz. Dünyayı saran pandemiden fizyolojik olarak korunmak için evlerimize sığınırken, psikolojimizi biraz arka plana atmış olabiliriz. Eğer ruh halinizdeki düşüşe bir dur demek istiyorsanız, evde kalırken yapmanız gereken şeyler çok basit.

YEMEK

Lezzetli bir öğün kesinlikle insanın hayatında etkisi çok büyük. Düzenli ve doğru beslenme şekli sizin ruh haliniz içinde önemli bir rol oynuyor. Öğün atlamak enerjinizi düşüreceği gibi, sizi şekere yönlendirir. Fazla şeker yüklemesi de sizin düşük modunuza katkı sağlayacaktır. Bu yüzden düzenli ve yararlı besiner tüketmek bu süreçte önemli. Ayrıca bol su tüketmek de psikolojik olarak enerji veren bir detay...

SOHBET

Hepimiz evde, sosyal hayatımızdan oldukça uzaktayız. Sosyal aktivitelerin azalması ve izolasyon alışkın olduğumuz bir durum olmadığı için psikolojik olarak kötü etkilenmemize neden olabilir. Önemli olan bu konuda yalnız olmadığınızı unutmayın. Dönem görüntülü konuşma dönemi! Süslenin ve kamera karşısına geçip, sevdiklerinizle konuşun.

HAREKET

Evde hareketsiz oturmak sizin modunuzun olduğundan daha fazla düşmesine neden olur. Her gün kısa da olsa mutlaka kendinize bir egzersiz zamanı ayırın. İster yoga ister meditasyon isterseniz de basit jimnastik. Yeter ki hareket edin... Sporunuzdan sonra kendinizi çok daha iyi hissedeceksiniz.

UYKU

Fiziki olduğu kadar mental sağlığımız için de uyku çok önemli... Şuan dengelerin değişmesi uyku düzeninizi de etkilemiş olabilir. Kaliteli uyku enerjiniz için çok önemli unutmayın. Ne çok ne az uyku modunuza iyi gelmeyecektir. Bu yüzden her zamanki düzeninizi evde de devam ettirin. Sabah kalkın işlerinizin başına geçin ve akşam vakitlice uyuyup, dinlenin. Uyumanız için güzel bir kitap, bitki çayı yardımcı olabilir.