Sinema şekil değiştirdi
LIFESTYLE

Sinema şekil değiştirdi

Sinema sektörü corona virüs salgınından ciddi şekilde etkilensede film izleme deneyimlerine yenileri eklendi.

GÜNCELLEME TARİHİ: 16 Mayıs 2020

Çin'de başlayarak tüm dünyayı etkisi altına alan corona virüs salgını tüm sektörleri olduğu gibi film dünyasını da ciddi şekilde etkiledi. Sinema salonları kapandı, film galaları ve festivalleri ertelendi. Ancak şimdiye kadar pek çok badire atlatmış olan sinema sektörü yine farklı yollar bulmayı başardı.

İlk akla gelen arabalı film gösterimleri oldu. 2. Dünya Savaşı öncesinde ortaya çıkan ve 1950'li yıllarda epey ilgi gören bu uygulama dünyanın pek çok yerinde yeniden hatırlandı.

Corona virüs salgınının en çok etkilediği ülkelerden biri olan İtalya'da ise duvara yansıtmalı pencerelerde birlikte film izleme deneyimi büyük zevk verdi. Aynı deneyimi şimdi Paris'liler yaşıyor. Paris'te La Clef adlı sinema salonu yetkilileri, filmleri binaların duvarlarına yansıtarak insanların bulunduğu yerden filmleri izlemesine olanak sundular.

Bir başka yöntem ise pencere gösterimi... Birkaç apartmanın baktığı bir duvara filmi yansıtıyor ve insanlar evlerindeki pencereden ya da balkonlarından filmleri izliyorlar. Pencere gösterimlerinin yapılabilmesi için aynı boş duvara bakan birçok dairenin bulunması gerekiyor.